Foto: Bill Ebbesen, Wikipedia

Efter kritik af et middelmådigt program har Roskilde Festival annonceret, at det provokerende performanceband Stram Kurs med Rasmus Paludan i spidsen bliver hovednavn på Orange Scene.

Årets program på Roskilde Festival har fået massiv kritik for at være skuffende og præget af alt for mange “ukendte stjerner uden hits“. Men nu overrasker festivalen ved at sætte den kendte performancekunstner Rasmus Paludan og hans band, Stram Kurs, øverst på plakaten.

Stram Kurs er kendt for sine spontane koncerter rundtomkring i Danmark, hvor blandt andet nummeret “De skal ikke integreres, de skal hjem” er blevet hyppigt fremført.

Mest avantgardistiske rockshow siden Røde Mor
“Stram Kurs er det mest avantgardistiske danske band for indeværende. Rasmus Paludan er virkelig brændt igennem i offentligheden og har formået at kombinere provokerende budskaber med en banebrydende performance. Ikke siden Røde Mors Rockcirkus har man oplevet en så passioneret og provokerende blanding af agitprop og kunst,” fortæller talskvinde Christina Bilde og fortsætter:

“Der er virkelig få, som formår at trække et stort publikum til Orange Scene, men Paludan har vist, at han er i stand til at engagere både unge og ældre, og vi er overbeviste om, at han vil levere en spektakulær og uforglemmelig performance, når han går på fredag aften klokken 21.00.”

Uwe Max vil tisse på publikum
Rasmus Paludan fortæller, at han ser frem til at underholde de op mod 100.000 festivaldeltagere på Dyrskuepladsen i Roskilde.

“Få steder er så renset for muslimer og andre med ikke-vestlig baggrund som Roskilde Hoooomo-festival, når man ser bort fra flaskesamlere og enkelte verdensmusikbands, så jeg glæder mig utrolig meget til at optræde,” siger Paludan og fortæller, at han regner med at stille med et stjernespækket band.

“Naturligvis kommer jeg selv til at stå for vokalen, men jeg har også Uwe Max Jensen med. Han har lovet at spille både pik og islamkort på scenen samt muligvis urinere på de forreste rækker som led i en performance med titlen ‘Jeg pisser på den hedonistiske og landsforræderiske venstrefløj’. Desuden er jeg i forhandling med flere folk fra Nye Borgerlige, der måske kommer og spiller andenviolin.”