Foto: Suljo, Bigstock

Foto: Suljo, Bigstock

De er opstillingsberettigede, og derfor er medierne nødt til at give Stram Kurs taletid. Det er dog ikke ensbetydende med, at partiet fortjener din opmærksomhed. Derfor får du her fire bud på emner, som vil berige dig langt mere end Paludans partiprogram.

1. De mange nuancer af farven blå
Du ved godt, at der er mange, men har du nogensinde reflekteret dybere over, hvor mange – og om der er nogle af dem, du bedre kan lide end andre? Uanset om du svarer ja eller nej, vil du med fordel kunne bruge tid på at fundere over alle disse nuancer. I bedste fald lærer du nye ting om farveteori. I værste fald lærer du ingenting, men du bliver heller ikke dummere af det, som hvis du lytter til Rasmus Paludan og hans kumpaner.

2. Din nabos afføringsmønster
Nu tænker du måske, at det godt nok er ulækkert. Det er det også, men ikke mere ulækkert end den politik, Stram Kurs vil føre. Det kan også godt være, at din nabo finder det grænseoverskridende, hvis du begynder at spørge til hans eller hendes afføring, og hvis du siger, at du blot prøver at kortlægge mønstret, bliver det nok ikke bedre. Til gengæld tager hverken din nabo eller andre skade af det, hvilket i sig selv er et godt argument for, at det er bedre end Stram Kurs.

3. Alternative slutninger på Alene hjemme 2
Hvad ville der være sket, hvis Kevin ikke havde givet den mærkelige dame med duerne en gave? Ville han være plaget af dårlig samvittighed resten af sit liv, fordi han var taget af sted uden at sige pænt farvel og forsikre hende om, at der fandtes gode mennesker? Og hvad nu, hvis han ikke havde brugt 967 dollars på roomservice, men kun 867 – eller så meget som 1067? Ville han så være blevet råbt op, så han forskrækket styrtede væk? Ville han måske have besluttet sig for at blive i New York sammen med duedamen? Det er ikke til at vide, men det er helt sikkert mere befordrende for intellektet at forestille sig alternative slutninger på Alene hjemme 2 end at forestille sig, at Stram Kurs kommer i nærheden af noget, der minder om indflydelse.

4. Stort set alt andet
Ja, du læste rigtigt. Der er muligvis enkelte ting, som gør sig endnu mindre fortjent til opmærksomhed end Rasmus Paludans visioner. Vi kan dog ikke komme i tanke om noget. Letkøbt? Næppe. Tænk på, at det eneste positive, man kan sige om Stram Kurs, er, at nu har folk endelig chancen for at spille deres nazikort.