Foto: Milleflore Images, Bigstock

En 25-årig kvinde erkender, at hun aldrig har set Game of Thrones, da hun mener, at drager og dværge kun er for teenagere og liverollespillere. De sidste otte år har hun derfor foregivet at følge med i serien for at undgå social udstødelse.

Anna Hoffmeyer på 25 har i årevis båret på en hemmelighed. Mens kolleger og venner ikke har talt om andet end dragemødre, jerntroner og White Walkers, har Anna ikke turdet røbe, at hun aldrig har set så meget som fem minutter af Game of Thrones.

Hvem mon bliver den næste døde Stark
“Det var virkelig svært, når snakken hele tiden faldt på serien, og hvor skør Arya Stark var, eller om Cersei var gået for vidt. Men så opdagede jeg, at blot skulle spørge folk om, hvem de mon troede, der blev den næste Stark, som døde. Så talte de i timevis om obskure intriger og havde tydeligvis intet reelt ønske om andet end at demonstrere, hvor meget ubrugelig viden de havde om et fiktivt univers,” siger Anna og tilføjer, at hun dog var lige ved at falde igennem, da folk begyndte at tale om første sæson, fordi hun troede, der var tale om en pornofilm med incest- og middelaldertema.

Til spørgsmålet om, hvorfor hun ikke har set den populære serie, fortæller Anna, at hun har haft så meget andet at gå op i. Som tiden gik, og hun fornemmede, at seriens popularitet voksede til en verdensomspændende plage, blev Annas hemmelighed kun sværere og sværere at fortælle. Også angsten for sociale repressalier steg.

“Jeg var så bange for, at nogen en dag skulle opdage, at jeg ikke havde den fjerneste idé om, hvorfor en eller anden dværg skød sin far på et lokum. Af og til har jeg tænkt, at det nok var nemmere bare at se serien, men helt ærligt synes jeg kun, det giver mening at gå op i drager og dværge, hvis man er en 17-årig liverollespiller. Desuden faldt jeg i søvn omkring fire minutter inde i Hobbitten, så det magtede jeg simpelthen ikke.”

Foregiver skuffelse over ottende sæson
Derfor er Anna Hoffmeyer jublende lykkelig over, at serien sluttede i mandags.

“Nu skal jeg blot gå rundt med en sørgelig mine i en uges tid og lade som om, jeg også var skuffet over ottende sæson, og så behøver jeg aldrig nogensinde skænke det en tanke igen.”