Foto: Folketinget

I en ny video lover Mette Frederiksen at bekæmpe Paludan, som Socialdemokratiet bekæmpede nazismen: ved at samarbejde og tilpasse sig de nye magthavere.

“Vi går til valg på at etablere en regering, som kun består af ét parti, men som kan samarbejde bredt,” siger Mette Frederiksen, formand for Socialdemokratiet og statsministerkandidat, men tilføjer, at “der er ét parti, som jeg allerede kan sige nu, at vi ikke kommer til at samarbejde med – med mindre de bliver virkelig magtfulde. Så vil vi samarbejde og tilpasse os.”

Nazistisk tankegods
Udmeldingen kommer i en video, som formanden offentliggjorde på Facebook i morges. Her kritiserer Mette Frederiksen partiet Stram Kurs for at abonnere på “nazistisk tankegods” og lover at bekæmpe dem.

“Vi vil bekæmpe Stram Kurs, som vi i sin tid bekæmpede de danske nazister i DNSAP (Dansk Nationalsocialistisk Arbejderparti, red). Det vil sige i begyndelsen meget forsigtigt og lidt fordækt. Hvis der fx er nogen fra Stram Kurs, der stiller op til en post i fagbevægelsen, vil vi forsøge at forhindre det, og vores partipresse vil skrive småkritisk om dem, men uden at risikere at provokere Paludans støtter i resten af verden.”

RokokoPosten har spurgt Mette Frederiksen om, hvordan Socialdemokratiet vil forholde sig, hvis Stram Kurs en dag bliver et mere magtfuldt parti. Hertil svarer hun:

“I en situation, hvor Paludan bliver rigsfører i Danmark, vil vi gentage vores succesfulde strategi fra besættelsesårene, det vil sige gøre modstand ved at administrere landet og loyalt udføre nazisternes befalinger. Også før de overhovedet selv formulerer dem. På den måde bemærker de slet ikke, at vi gør modstand. Det er meget snedigt.”

Paludan har slået verden med beundring
S-partiformanden afviser, at et samarbejde skal ses som nogen form for blåstempling af Stram Kurs.

“Paludans opstilling har slået verden med forbavselse og beundring. Hvis han en dag kommer til magten, håber vi naturligvis, at det kun bliver midlertidigt. Det kunne faktisk være rigtig fint, hvis nogle af vores nabolande kom og befriede os fra ham. Vi kommer nok ikke til at gøre den store indsats selv,” udtaler Mette Frederiksen og tilføjer:

“Hvis Stram Kurs så også lige kunne henrette et par medlemmer af Enhedslisten og Konservativ Ungdom inden befrielsen, så vi har et par martyrer at fejre efterfølgende, ville det se rigtig fint ud.”