Foto: Brandsen, Wikipedia

Befolkningen har begået en fejl og givet Dansk Folkeparti langt færre stemmer, end de burde, ved det nylig overståede EP-valg. Det mener Pia Kjærsgaard, som advarer vælgerne mod at gentage fejlen ved folketingsvalget.

Pia Kjærsgaard er ikke vred, Pia Kjærsgaard er skuffet. Det er tydeligt, da RokokoPosten besøger Dansk Folkepartis tidligere formand på hendes Christiansborg-kontor torsdag. Her gør hun status over EP-valget, hvor Dansk Folkeparti blev mere end halveret.

Havde forventet mere
“Jeg havde ærlig talt forventet mig mere af de danske vælgere. Efter alt hvad vi har gjort for dem, er det utrolig skuffende, at de ikke værdsætter Dansk Folkepartis indsats og tydeligvis ikke forstår, at vi, i modsætning til de andre partier, kun vil dem alt det bedste.”

Pia Kjærsgaard mener dog ikke, at vælgerne har undladt at stemme på Dansk Folkeparti af ond vilje. De har ganske enkelt begået en fejl, forklarer hun.

“Altså, sådan et valg kan være enormt forvirrende med lange stemmesedler og rigtig mange interviews med alle mulige. Og så skal man jo huske, at de lidt for homoseksuelle i Melodi Grand Prix og alle klimatosserne kan gøre det svært for den almindelige vælger at huske at stemme på Dansk Folkeparti,” siger hun og fortsætter:

“Det vigtige for mig at understrege er bare, at befolkningen altså lige må hanke op i sig selv og koncentrere sig, så de ikke begår samme fejl ved kommende folketingsvalg.”

Søren Espersen: Vi har gjort alt rigtigt i 30 år
Dansk Folkepartis næstformand, Søren Espersen, er ikke helt så bastant i sin kritik af vælgerne, men deler grundlæggende Kjærsgaards analyse.

“Jeg ved ikke, om jeg vil placere ansvaret entydigt på vælgerne, men det er svært at komme uden om, at de bærer en stor del af ansvaret, eftersom det trods alt er dem, der står for at stemme, og Dansk Folkeparti har gjort alt rigtigt de sidste knap 30 år,” siger han.