Foto: Кабінет Міністрів України, Wikipedia

Det vil være en styrkelse af dansk demokrati, hvis Venstre og De Radikale, der oprindeligt udsprang af Venstre, nok engang forenede kræfterne. På den måde kunne de to partier marginalisere ekstremisterne i begge partiers baglande, mener Lars Løkke Rasmussen.

“Vi er kommet utrolig langt siden den grimme valgkamp i 2019, hvor vi konstant udskammede jer for at være en stor trussel mod en troværdig asyl- og integrationspolitik og så omfavnede jer politisk to dage inden valget. I dag ser jeg De Radikale som en nødvendig og troværdig partner for Venstre,” forklarer Lars Løkke Rasmussen ved en pressekonference fredag, tre dage før folketingsvalget i 2023 bliver afholdt.

Genforening er på høje tid
Han mener endda, at de to partier kan gå endnu længere end blot samarbejde.

“Vi udspringer trods alt af samme parti, som De Radikale brød ud af i 1905. Men helt ærligt, der er gået 118 år, og alle har glemt alt om forsvaret af København eller andre steder, så jeg mener, at det er på høje tid, vi bliver forenet igen.”

Skal holde ekstremister fra magten
Lars Løkke Rasmussen betoner, at man ved en genforening af de to partier kan marginalisere ekstremisterne i begge partier og holde dem uden for enhver indflydelse på partiets linje.

“Jeg anerkender så afgjort, at vi har nogle værre folk ovre på højrefløjen i form af Inger Støjberg og Marcus Knuth, som bør holdes uden for indflydelse. Men på samme måde har De Radikale eksempelvis Zenia Stampe og Ida Auken. Ved at forene kræfterne kan vi sikre en midtersøgende og ufarlig linje, som ikke provokerer nogen som helst. Samtidig får vi mulighed for at holde ekstremisterne inde i teltet, hvor de kan tisse ud, i stedet for det modsatte,” siger han og tilføjer, at en anden fordel ved en genforening af de to partier er, at Kristian Jensen kan holdes væk fra indflydelse.

De Radikales formand, Morten Østergaard, siger til RokokoPosten, at han ikke er afvisende over for en genforening af Venstre og De Radikale, men at han kræver Lars Løkkes sjæl udleveret, såfremt denne har en sådan, og at hele Venstres hovedbestyrelse skal spise en skovsnegl.