Foto: deagreez, Bigstock

Efter at have haft et kabel liggende i næsten to årtier fik Claus Bjerregaard endelig brug for det. Hans kone, Tina, udtrykker glæde over, at han i alle de år har beholdt en flyttekasse med gammel elektronik.

“Et SCART-stik til et analogt fjernsyn? Giv mig lige et sekund,” smiler Claus Bjerregaard, inden han rejser sig fra barstolen ved køkkenbordet for at gå ind på det værelse, som han kalder sit kontor. Få øjeblikke senere kommer han triumferende ud med et fem meter langt SCART-kabel, som han forsøger at vikle fri af en oplader til en Nokia 3310 og et par høretelefoner, hvor plasticdutten i venstre side er knækket af.

Havde VHS-maskinen
Vi er et par kilometer fra Herlev centrum i et byhus, hvor Claus og Tina Bjerregaard har Tinas kollega Gitte Mølkjær og hendes mand, Flemming, på besøg. Flemming havde tidligere på måneden fundet et par gamle VHS-bånd, men da han fandt VHS-maskinen frem, manglede kablet til at forbinde det til det analoge TV, som han har stående på sit arbejde.

Da det gik op for Claus, hvad problemet var, stod han klar til at hjælpe.

RokokoPosten fanger efterfølgende Claus til en samtale i familiens koksgrå hjørnesofa, hvor han veltilfreds nyder en Skovlyst Brown Ale.

“Jeg tror, at det SCART-kabel har fulgt mig siden 2001. Muligvis længere tilbage. Det har i hvert fald været igennem et par flytninger,” udtaler Claus og suppleres af Tina.

“Jeg kan huske, at jeg dengang var irriteret på Claus over alt det gamle skrammel, han tog med sig, og som snart i to årtier har fyldt i carporten og i det rum, hvor der kunne have været walk-in-closet, men i dag er jeg glad for, at han ikke smed den flyttekasse med væk.”

Motiveret til at beholde egne ubrændte CD’er
Flemming er også glad for endelig at kunne gense sine VHS-bånd fra halvfemserne uden at skulle vente fem arbejdsdage og betale 19 kroner plus fragt for at få leveret et nyt SCART-kabel:

“Det her har helt klart motiveret mig til at beholde min egen samling af elektronik. Ikke mindst mine ubrændte CD’er, min første iPhone, der ikke fungerer med 3G, og tre blokke à 32 megabyte SDRAM.”