Foto: patiwat sariya, Bigstock

Foto: patiwat sariya, Bigstock

På en et-stjernet campingplads syd for Kolding dyster 24 curlingbørn om trofæet og den halve million i en særudgave af Robinson Ekspeditionen.

Regnen siler ned, men det stopper ikke 26-årige Markus Stork og hans holdkammerat, 22-årige Cecilie Andersen. De spadserer målrettet langs Skamlingvejen for at nå destinationen, LokalBrugsen i Vejstrup, før lukketid klokken 19.

Når de det ikke, er de nemlig nødt til at skynde sig de tre kilometer videre til Dagli’Brugsen i Hejls, der har åbent til 20, eller i værste fald gå den lange vej til Christiansfeld, hvor Netto først lukker klokken 22.

Havner de dér, er turen tilbage til campingpladsen godt og vel 11 kilometer lang. Og med de kilovis af dagligvarer, de er sendt ud for at skaffe til lejren, er det næsten ikke til at holde ud at tænke på.

“Vi skulle være gået i bedre tid,” siger Cecilie og kigger nervøst på sit armbåndsur.

Markus nikker, men minder hende om, at de var fælles om at træffe beslutningen om at vente for at se, om det ville klare op.

Kampen om det varme bad
Det er vigtigt for holdet, at Markus og Cecilie får dagligvarer med tilbage til lejren. Alle er sultne, og i morgen er der atter en dyst. Her kan hvert af vinderholdets medlemmer vinde et varmt brusebad af fem minutters varighed. Den slags selvfølgeligheder bliver pludselig til en luksus, når man har opholdt sig i over en uge på en øde campingplads i Sønderjylland uden wifi, begrænset 4G og billige luftmadrasser fra Harald Nyborg.

“Man lærer virkelig at værdsætte det, man har derhjemme, når man skal koge vand i en gammeldags kedel for at kunne vaske op i hånden, og ens forældre ikke lige kan komme forbi med rent tøj eller en McDonald’s-menu,” siger Cecilie.

Passende udfordringer
Hverken Markus eller Cecilie må afsløre for mange detaljer, men ekspeditionsleder Jakob Kjeldbjerg fortæller, at Robinson Light tager hensyn til deltagerne og giver dem udfordringer, der passer til dem.

“De må bruge alle de penge, de vil, på mad. De skal bare gå til fods til et supermarked – der er godt tre kilometer til det nærmeste – og selvfølgelig tilberede maden i det spartanske køkken,” siger han og slutter:

“Desuden har vi lavet dyster, så de er mindre fysisk krævende, men til gengæld tester deltagernes evne til at håndtere dagligdags gøremål som sortering af vasketøj og rensning af HEPA-filteret i en støvsuger. Så jeg lover, at det bliver underholdning i den sædvanlige, grænseoverskridende Robinson-stil.”

Robinson Light sendes på TV3 fra begyndelsen af august.