Foto: Ganesha Balunsat, Wikipedia

Tiden er løbet fra dinglende kønsorganer og hoppende bryster, der er helt unødvendige i en løbssammenhæng. Det mener Roskilde Festival, som derfor har indført en regel om, at fremtidige nøgenløb skal foregå påklædt.

Tirsdag kom det frem, at Roskilde Festival havde anmodet en gruppe spejdere om at ændre navnet på deres bod, der siden 1982 har heddet Frikadiller. De ansvarlige fandt det ikke passende, at man serverede mad med et navn, der kunne lede tankerne hen på det mandlige kønsorgan.

Nu går festivalen skridtet videre og kræver, at deltagerne i det berømte nøgenløb, der blev afholdt i onsdags, fremover gennemfører det iført T-shirt eller top og undertøj.

Risikerer at få folk til at tænke på sex
Problemet er ifølge arrangørerne, at et løb, hvor man kan se folks kønsorganer, kan lede til uartige tanker, som ikke har nogen plads på en moderne og rummelig festival.

“Selvfølgelig skal Roskilde Festival være et fristed, hvor man kan prøve grænser af. Men alle ved, at nøgne mennesker kan lede tankerne hen på sex, fordi man kan se løbernes tissemænd og tissekoner, der bliver brugt, når man har samleje, og det er måske ikke lige noget, man ønsker at tænke på, bare fordi man har lyst til at overvære et løb. Derfor foretrækker vi at være på den sikre side, så ingen bliver provokeret eller upassende seksuelt opstemt,” skriver Roskilde Festivals pressekontor i en mail til RokokoPosten.

Bliver ikke mindre sjovt med tøj på
Ifølge arrangørerne er det ikke noget problem, at nøgenløbet fremover skal afvikles med påklædte deltagere.

“Selvfølgelig kan man have et nøgenløb med tøj på. Det er temmelig gammeldags at forestille sig, at man absolut skal blotte sig fuldstændig for at have det sjovt og løbe en tur på Roskilde Festival. Vi er helt sikre på, at folk ikke vil synes, det bliver den mindste smule mindre underholdende at se folk løbe rundt på en campingplads, bare fordi de har tøj på,” skriver pressekontoret og afslutter:

“Dinglende bryster og kønsorganer er fjollede og harmløse, men samtidig lidt utidssvarende og egentlig heller ikke nødvendige i en løbssammenhæng.”