Foto: Cp17, Bigstock

Foto: Cp17, Bigstock

Mens den seksårige bulldogblanding Kejser nød livet i det fri, sad dens 56-årige ejer flere timer på et glohedt, tilrøget og dårligt ventileret værtshus, før han blev reddet af en ansvarlig forbipasserende.

Egentlig var det meningen, at de skulle tilbringe en hyggelig eftermiddag sammen; hunden Kejser og dens ejer, Flemming Grund Sørensen. I stedet endte det som et mareridt for den 56-årige hundeejer, der kun med nød og næppe slap med livet i behold.

Turen gik nemlig forbi Bennys Bodega, hvor Flemming holder af at komme. Trods ihærdige forsøg på at trække ham videre, lykkedes det ikke for Kejser, der besluttede sig for at lade sin ejer gå ind, mens han selv gik lidt længere ned ad vejen til et sted, hvor han holder af at lade vandet.

“Det var meningen, at jeg ville gå tilbage efter ham med det samme,” siger Kejser, der efter episoden erkender, at han lod instinkterne løbe af med sig.

Pirret af ukendt lugt
Henne ved det sædvanlige tissested opsnappede Kejser en ukendt og ubestemmelig lugt.

“Den virkede på samme tid velkendt og fremmed. Det var ikke til at modstå, følte jeg, så jeg begyndte at følge duftsporene. Jeg glemte alt omkring mig og vidste nærmest ikke, hvor jeg var – det var heldigt, at jeg ikke gik ud foran en bil,” siger han og fortsætter:

“Da jeg kom tættere på, satte jeg i løb uden at tænke over det. Jeg ville bare finde ud af, hvad det var, der lugtede så forunderligt. Og pludselig så jeg hende – en ung tæve, der lignede en ægte engelsk bulldog, hvilket kom meget bag på mig, for det var på ingen måde en racetypisk duft. Ja, og så fik vi kontakt, jeg sniffede hende bagi, hun gjorde sig lidt kostbar, men på den der måde … ja, I kender det jo …” siger han forlegent.

Slap med skrækken
Hvor lang tid, der gik, fra han forlod Bennys Bodega, til han kom i tanke om Flemming, som han havde efterladt der, har Kejser ikke en klar fornemmelse af. Han ved kun, at Flemming ikke længere var der, da han kom tilbage.

“Jeg frygtede virkelig det værste, men heldigvis slap jeg med skrækken,” fortæller Kejser, der til sin store lettelse fandt ud af, at Flemming var blevet hjulpet hjem af en forbipasserende nabo, som genkendte ham og kunne se, at han ikke havde godt af at sidde der mere.

“Jeg tør slet ikke tænke på, hvad der var sket, hvis hun ikke havde reageret,” slutter Kejser, der håber, at hans historie vil være en påmindelse til alle hunde om at være ekstra opmærksomme på deres ejere, især hvis det endnu engang bliver varmt.