Foto: photosvit, Bigstock

Foto: photosvit, Bigstock

Under reklamemanden Danny Lundgreens stilsikre, kreativt casual-ironiske overflade banker et hjerte for dansktop og lystig visesang.

Det er en almindelig hverdagsaften i den lille, midtjyske by Kjellerup. Solen er på vej ned, men i et lille hus i udkanten af byen er der fest og glade dage. Lyden af sang, musik og sporadiske jubelråb kan høres på lang afstand, der står nemlig et vindue på klem. Går man tættere på, kan man let høre de velkendte toner af Teddy Edelmanns populære sang “Himmelhunden”.

Ikke alle toner er rene, men stemningen er god. Det er den nemlig altid, når der er medlemsaften i Visens Venners lokalafdeling i Kjellerup. Denne aften er cirka 15 mennesker mødt op. En af dem er 46-årige Danny Lundgreen, som er kørt hele vejen fra Aarhus med sin banjo.

Bliver glad af Lars Lilholt
Det er ikke, fordi Danny Lundgreen mener, at lokalafdelingen i Aarhus fejler noget. Den ligger bare i Aarhus – samme sted, som han arbejder og bor. Og det er ikke godt, for Danny er bange for at blive genkendt på vej til eller fra et arrangement.

“Jeg er Chief Creative Conceptual Innovator på et af Aarhus’ hippeste reklamebureauer og er sådan en, der kan finde ud af at gå med skovmandsskjorte på den helt rigtige måde, hvor man hverken ligner en hiphopper eller en håndværker. Jeg bliver betragtet som et forbillede, og det forpligter. Jeg kan ikke bare smide masken og vise alle, hvor glad jeg bliver, når jeg hører Lars Lilholt,” siger han og tilføjer, at han også var blandt de allerførste i byen til at køre på el-løbehjul til og fra arbejde.

Tæt på at afsløre sig selv
Selvom Danny Lundgreen er forsigtig, er han altid bange for at blive afsløret. Enkelte gange har han endda været tæt på at afsløre sig selv i uforsigtige øjeblikke på kontoret.

“Det er ikke mere end et par uger siden, jeg kom til at gå og nynne “Hr. Peders Sørejse”, som jeg tit optræder med til viseaftener. En anden gang kom jeg til at råbe ‘YES’, fordi jeg læste, at der kommer en festival kun med dansktop i Svendborg til næste år,” siger han og slutter:

“Den skal jeg og mine visevenner selvfølgelig til. Jeg glæder mig allerede som et lille barn. Både Johnny Reimar og Tørfisk kommer!”