Foto: Steen Brogaard, ft.dk

Foto: Steen Brogaard, ft.dk

Det var planen, at statsminister Mette Frederiksen (S) skulle giftes til sommer, men nu er brylluppet udskudt. Oppositionen beskylder Socialdemokratiet for at indlede en regeringsperiode med løftebrud.

Det var meningen, at Mette Frederiksen skulle giftes med sin forlovede, filmfotografen Bo Tengberg, i august. Men sådan kommer det ikke til at gå, fortalte hun mandag aften i DR-programmet Aftenshowet.

“Vi ville faktisk gerne have været gift denne sommer. Men valget blev ved med ikke at blive udskrevet, og jeg glæder mig så meget til det bryllup sammen med Bo, at jeg slet ikke ville have lyst til, at vi skulle giftes midt i en valgkamp, hvis jeg nu blev statsminister lige bagefter,” siger Mette Frederiksen.

Forstår godt manglende tillid
Det får Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, til at beskylde regeringen for at begå løftebrud:

“Jeg forstår godt, hvis vælgerne har mistet tilliden til Socialdemokratiet. Det er jo som at vinde i lotto, hvis man kan finde noget, de har sagt, der faktisk bliver til noget. Og jeg har meget svært ved at se, hvordan de kan gå ud og love noget i næste valgkamp. Der er jo ingen, der tror på dem.”

Kritikken bliver dog pure afvist af Socialdemokratiet:

“Venstre skal stikke piben ind. Selvfølgelig kan man ikke få al sin politik gennemført, når man ikke har 90 mandater. Vi kan jo ikke bare bestemme, hvordan bryllupskagen skal se ud,” siger Socialdemokratiets politiske ordfører, Jesper Petersen.

Den ene undskyldning efter den anden
Ifølge Venstre har Socialdemokratiet brugt de første 16 dage på at forklare, at man ikke kan få sin vilje i alle politiske sager i en mindretalsregering.

“S kommer med den ene undskyldning efter den anden. De har godt vidst, at de ikke kunne få gennemført alt. Men nu får vi balladen: Hvad sker der, når Mette og Bo skal på ferie sammen, og de sammenbragte børn ikke kan holde hinanden ud?” udtaler Ellen Trane Nørby.

Føler du dig snydt af regeringens løftebrud? Deltag i debatten under artiklen.