Foto: fizkes, Bigstock

Foto: fizkes, Bigstock

“Du gætter aldrig, hvad min chef sagde til os, før vi gik hjem i dag,” sagde Jannie Schultz til sin kæreste, Morten Gislund. Hun fik ret, men Morten føler sig snydt.

27-årige Morten Gislund sidder i sofaen. Han er træt efter en lang arbejdsdag på lageret, hvor han kører truck, så selvom klokken kun er 17.30, glæder han sig til at komme i seng. Ved siden af ham sidder Mortens kæreste, 26-årige Jannie Schultz, der er sekretær i en mindre vognmandsvirksomhed.

Morten falder i staver. Lyden af Jannies stemme bliver til en slags hvid støj, og han bemærker ikke budskabet i den uafbrudte kvidren. Han ved ikke, hvor lang tid der er gået, da han pludselig bliver revet tilbage til virkeligheden. Jannie lægger en insisterende hånd på hans skulder, rusker den lidt og siger:

“Vel? Gør du vel?”

Morten siger ingenting, men kigger på Jannie med et blik, der afslører, at han ikke har den fjerneste idé om, hvad det er, han vel gør.

“Du gætter aldrig, hvad min chef sagde til os, før vi gik hjem i dag,” gentager Jannie, og denne gang hører Morten det.

Ikke helt som mordgådelegen
Morten når dårligt nok at sige “øhh”, før Jannie afslører chefens ord:

“Han sagde, at vi kan se frem til en bonus efter sommerferien. 8.000 kroner. Er det ikke fedt?”

Morten synes, det lyder rigtig godt, men det får han ikke sagt, for Jannie er allerede begyndt at fortælle om hende den sure bogholder, som altid havde noget at brokke sig over.

“Jeg hørte ikke, hvad hun brokkede sig over denne gang, for jeg kom til at tænke på, om jeg ville have kunnet gætte det, hvis jeg havde fået lov. Jeg er ret god til den der mordgådeleg, hvor man stiller ja/nej-spørgsmål, indtil man har gættet gåden, men den her gætteleg har nogle andre regler,” siger han.

Føler sig lidt snydt
Til RokokoPosten afslører Morten, at han inderst inde følte sig lidt snydt over ikke at have fået lov til at gætte.

“Det er nemt nok at sige, at jeg aldrig gætter det, når jeg ikke engang får muligheden. Det svarer til, at jeg lægger mig under dynen og siger, at den, der kommer sidst i seng, har tabt.”