Foto: Golden Sikorka, Bigstock

En højtstående leder fra betalingsvirksomheden lavede stort uden hjælp fra de voksne, og det har udløst en bonus på 16,7 millioner af sig. Nødvendigt for konkurrenceevnen, mener erhvervskommentator.

Sidste uge kunne Jeppe Hansen, facility development manager hos Nets, inkassere en bonus på lidt under 17 millioner. Årsagen er, at Hansen helt uden hjælp fra de voksne gik på toilettet tidligere på måneden.

“Han trak selv bukser og underbukser ned og lavede stort. Selvfølgelig måtte nogle af kollegerne, blandt andre vores brand development leader og vores co-creative manager, hjælpe ham med at tørre sig, men det er stadig en flot præstation, som vi belønner ifølge de løntrends, vi ellers ser inden for betalingsvirksomhedsbranchen,” siger Nets’ direktør, Bo Nilsson, der selv står til en milliardbonus via et lukrativt aktieprogram.

Smurte egen og mandens madpakke
Hansen og Nilsson er langt fra de eneste Nets-chefer, der har tjent godt på virksomheden i løbet af de seneste par år. I foråret modtog chief insight director Amanda Henningsen en bonus på omkring to millioner for at snøre sine egne sko, mens head policy provider Rikke Rugholt kunne sætte 3,4 millioner ind på kontoen, efter at hun tre dage i træk havde smurt madpakke til sig selv og sin mand.

“Vi ansætter kun de bedste af de bedste, og derfor er det også rimeligt, at vi belønner dem for store indsatser og et tungt ansvar,” forklarer Bo Nilsson, der bakkes op af Børsens erhvervskommentator, Lars Riise.

Sedler i papirkuvert
“Almindelige mennesker, der får en gennemsnitlig middelklasseløn, forstår ikke, at det er absolut nødvendigt med høje lønninger, hvis en virksomhed skal kunne bevare konkurrenceevnen,” forklarer Riise og afviser, at Nets’ monopol på betalingsservice i Danmark skulle stille dem i en særligt gunstig position i forhold til konkurrenterne.

“Slet ikke. Folk kan jo bare vælge andre måder at betale deres regninger på end via Betalingsservice, eksempelvis girokort eller sedler i en papirkuvert, som du afleverer hos dit lokale vandværk eller din internetudbyder.”