Foto: EvMedvedeva, Bigstock

Foto: EvMedvedeva, Bigstock

Motiveres du af monoton stemmeføring, manglende øjenkontakt og talløse floskler, kan en upersonlig træner være lige det, du har brug for.

På gulvet ligger 41-årige Dorthe Søndergaard og laver en øvelse, der skal styrke hendes mavemuskler. Lidt derfra står 27-årige Linnea Sørensen og stirrer tomt ud i luften.

“Gør jeg det rigtigt?” pruster Dorthe.

Linnea kigger ikke engang, men siger ud i luften med en tonløs stemme, at hvis det føles rigtigt for Dorthe, så er det nok rigtigt. Hun er en af Fitness Worlds nye upersonlige trænere, og til RokokoPosten fortæller hun, at hun går virkelig højt op i sit job.

Vigtigt med oprigtig ligegyldighed
Muligheden for at booke en upersonlig træner er et nyt tiltag, som Fitness World introducerede i begyndelsen af juli. Ifølge centermanager Katrine Toushøj har interessen været så stor, at det har været svært for centeret at finde kvalificerede trænere.

“En god upersonlig træner må ikke bare foregive ligegyldighed. Det er vigtigt, at det helt oprigtigt rager dig en fjer, om klienten når sine mål. Selvfølgelig skal du kunne vise, hvordan man udfører øvelserne korrekt, men du må endelig ikke gå op i, om klienten laver fejl, og bliver du spurgt om noget, skal du være parat med et autentisk, uengageret svar,” fortæller Katrine Toushøj og peger over mod Linnea, der netop er i gang med at vise Dorthe, hvordan hun skal bruge lat pulldown-maskinen.

Fedt at være usynlig
Kort tid efter sætter Dorthe sig på bænken og begynder at trække i stangen. Linnea hiver sin smartphone frem og sætter sig med ryggen til Dorthe. Lidt efter kommer Dorthe hen til hende og spørger, om det ikke var sidste øvelse, og hvordan hun skal strække ud. Linnea mumler en monoton bekræftelse og siger, uden at kigge op, at Dorthe bare kan strække ud som sidst.

For Dorthe Søndergaard er det guld værd at træne med upersonlig træner.

“Jeg har flere gange prøvet at komme godt i gang med træning, men det er altid gået galt. Nu har jeg Linnea, som er fuldstændig ligeglad med min udvikling, og som bare messer de samme klichéer, hver gang vi mødes. Jeg tror ikke engang, hun ved, hvad jeg hedder,” siger Dorthe og tilføjer:

“Det er så fedt og motiverende at føle sig totalt usynlig. Det burde alle unde sig selv.”