Foto: Bigstock, master1305

Oven på Copenhagen Pride føler flere hvide cismænd sig diskrimineret på deres normalitet. Den 53-årige ingeniør Mogens Johansen har valgt at søge asyl i Rusland, som ifølge ham selv er det eneste sted, hvor han kan dyrke sin seksualitet i fred.

For Mogens Johansen var det nyheden om, at Copenhagen Pride ikke længere tillader berusede polterabend-deltagere at være med, der fik ham til at tage beslutningen.

Mogens havde længe været træt af de fordomme, han mødte som en lettere korpulent, hvid cismand (mand, der identificerer sig med sit medfødte køn, red.), der typisk går i skovmandsskjorter og praktisk fodtøj – og nu havde han fået nok.

Forlod sit hjem iført pelshue
“Det var i hvert fald det, som Mogens sagde, inden han stormede ud af døren iført den pelshue, han fik udleveret som værnepligtig.”

Ordene kommer fra Karen Johansen, hustru til Mogens Johansen og mor til parrets to børn. Hun har nu efterlyst sin mand via Interpol.

Han skulle angiveligt være flygtet til Rusland, efter at han uforvarende stødte ind i Copenhagen Pride-optoget i forbindelse med et møde i København. Mogens’ advokat, Bjørn Elmquist, forklarer episoden fra sin klients side:

“Mogens Johansen har ingen ugifte venner, men for ham er det vigtigt at have muligheden for at kunne deltage i en begivenhed som Copenhagen Pride i forbindelse med afholdelsen af en eventuel polterabend. Han mener selv, at Rusland er det sidste sted, hvor han kan praktisere sin seksualitet i fred.”

Marie Krarup: Rusland er oplagt sted at søge asyl
Politiker og ruslandskender Marie Krarup (DF) vil ikke kommentere på konkrete sager, men mener, at netop Rusland er et oplagt sted at søge asyl for de normale borgere, der forfølges af det stadig stigende antal minoriteter.

“Når vi taler om at være i fred for homoseksuelle, er det min vurdering, at Rusland er et fantastisk sted. Her er en klar overvægt af normale mænd, som rider på bjørne i bar overkrop, så der vil en almindelig borger føle sig godt tilpas.”