Foto: HalfPoint, Bigstock

Gommens onkel, Gert Jensen, holdt en rørende og morsom tale, som gæsterne regner med at kunne huske om mange år. Jeg holder kurser om emnet og har vundet priser for mine taler, forklarer han.

“Nu er jeg jo ikke den store taler …”

Sådan starter mange taler ved store fester, inklusive konsulent Gert Jensens, da han i lørdags var gæst ved sin nevø, Martin Trøjborgs, bryllup. Dog viste det sig, at Gert faktisk var en stor taler, måske den bedste som selskabet nogensinde havde hørt.

“Hans tale var morsom, rørende og havde en perfekt længde. Jeg er næsten ked af at sige det, men den var bedre end både min og min mands tale,” fortæller bruden, Helene Jensen, om den otte minutter lange tale, der på original og finurlig vis vendte sin klassiske indgangsreplik på hovedet og beskrev brudeparrets første møde, frieri og personligheder.

Så mig som et helt menneske
“Jeg følte virkelig, at Gert så mig som et helt menneske og var fuldstændig tryllebundet af hans ord. Han så sider af mig, som jeg knap nok selv har tænkt over. Men da han rundede af, tænkte jeg alligevel, at han havde gjort det på det perfekte tidspunkt,” forklarer Martin Trøjborg, der vidste, at hans onkels tale ville blive noget særligt.

“Han arbejder jo professionelt med taleskrivning og at optræde foran store forsamlinger, så han er faktisk en ret stor taler, i hvert fald på nationalt niveau.”

Den analyse giver god mening, fortæller Gert Jensen selv.

“Jeg har i snart 30 år rådgivet store virksomheder i taleskrivning og holder kurser for topledere om, hvordan de skal holde gode taler, for eksempel til firmafester, eller når de skal præsentere store omstruktureringer. Det tjener jeg faktisk ret mange penge på,” siger den 63-årige konsulent, der allerede som barn var god til at tale foran mange mennesker.

Drama og revy
“Siden tiårsalderen har jeg gået til drama, og som teenager og ung voksen var jeg politisk aktiv, så jeg har holdt mange taler for mennesker, der var meget ældre og klogere end jeg selv. I tyverne forsøgte jeg mig også som revyskuespiller og havde faktisk et makkerskab med Niels Olsen i flere år.”

Sideløbende har Gert Jensen tre gange vundet førstepræmien i en landsdækkende konkurrence for talere samt skrevet taler for danske og udenlandske politikere.

“Jeg har ikke været helt oppe og lave noget for de store som Obama-parret, men nok niveauet lige under. Så ja, jeg er faktisk en ret stor taler.”