Foto: Dk-2100, Wikipedia

Efter at Randers Politi med succes har deltaget i gaderæs, medvirkede Københavns Politi i går til et vellykket drive-by-skyderi på Nørrebro med Loyal To Familia, som roser politiets indsats.

Videoer med over en kvart million visninger på sociale medier og stor ros fra arrangørerne og andre: Politiets deltagelse med to patruljebiler ved et gaderæs i Randers i weekenden har været en kæmpe succes blandt borgerne, som roser politiet for at komme i øjenhøjde og køre bil på samme måde som normale randrusianere.

Efter de mange roser breder den vellykkede metode sig nu med lynets hast til andre politikredse. Så sent som i går aftes deltog Københavns Politi således aktivt i et drive-by-skyderi på Nørrebro sammen med banden Loyal To Familia, hvor flere rivaliserende narkopushere blev ramt.

Skaber konstruktiv dialog
Kriminalbetjent Jens Larsen fra Københavns Politi betegner indsatsen som en succes, der har åbnet døre til dialog med banden, som politiet ellers har haft svært ved at håndtere.

“Hvis man vil flytte folks holdninger, skal man møde dem på deres hjemmebane og forstå deres virkelighed. Efter gårsdagens skyderi ved vi eksempelvis, hvilke våben de foretrækker at bruge til drive-by-skyderier, og hvem de forsøger at likvidere. Det er meget værdifuldt og anvendeligt,” siger han og tilføjer, at politiet samtidig fik en god snak med de mange LTF-medlemmer, som netop er blevet lukket ud fra fængslet på grund af forkert registrerede teledata.

Skyder kun efter armene
Ligesom Randers Politi ikke kørte lige så hurtigt som de andre deltagere, understreger kriminalbetjent Jens Larsen, at Københavns Politi i går naturligvis ikke – i modsætning til LTF – skød efter hovedet eller overkroppen, men nøjedes med at sigte efter armene.

“Vi går naturligvis ikke all in med dræbende skud, som banderne gør. Men det var faktisk rigtig fin skydetræning for de involverede betjente, så det ser vi meget positivt på,” siger han.

Oven på de to succesfulde borgernære politiindsatser overvejer andre politikredse deres muligheder. For eksempel planlægger politiet i Viborg at sprænge landsrettens indgangsparti i stykker med dynamit for at skabe dialog med de svenske unge, der er mistænkt for at have medvirket til en bombesprængning ved Skattestyrelsen, mens politiet i Tønder overvejer at hjælpe illegale flygtninge over grænsen for at få kontakt til flere menneskehandlere.