Foto: Christoffer Regild, Folketinget

Hver uge følger familien Lundby med i dramaserien Game of Taburetter. De er ligesom anmelderne begejstrede over den nye sæson, der efter få afsnit allerede har kostet flere af hovedpersonerne deres politiske liv.

Slikskålen er fyldt, og der er kaffe på kanden, når familien Lundby sidder omkring sofabordet og nynner med på introen til Game of Taburetter, den politiske dramaserie, hvis seneste sæson indeholder mange overraskende plot-tvist. Selv om assurandør Anders Lundby på 46 har fulgt Game of Taburetter i mange år, kan han ikke mindes en mere actionfyldt sæson:

“Jeg kan godt lide, at serien ikke er bange for at tage livet af selv de mest populære karakterer, fx ‘den gale konge’, Lars Løkke. Nu har vi fulgt ham igennem flere sæsoner, hvor han desperat har forsøgt at holde sammen på sin dysfunktionelle allierede. Den gale konge overlevede mirakuløst, da de røde horder gennembrød valgmuren for blot at blive slagtet af sine egne i The Blue Wedding i Vejle. Mon han alligevel vender tilbage?”

Mette Frederiksen er kedelig
Anders Lundby bakkes op af sin hustru, Lene, på 44, der arbejder som folkeskolelærer:

“Der er så mange facetter i Kristian ‘Reek’ Jensens karakter. Han bliver ydmyget og pryglet, og så mander han sig alligevel op og ofrer sig heltemodigt til sidst. Og Paludan-monsteret? Vildt livagtigt og totalt klamt.”

Til gengæld er der kritik af seriens andre hovedpersoner. Familiens 17-årige søn, Magnus, er ikke tilfreds med dragemoderen, Mette Frederiksen.

“Hun har jo i sæson efter sæson besøgt de samme ensformige provinsbyer for at befri de samme arbejdervælgere, og puf! Så er hun statsminister. Ja, hun har mistet en af sine drager i form af Henrik Sass Larsen, men hun har stadig Martin Rossen. Plottet udvikler sig aldrig.”

Aggressive hobbitter mundhugges
Familiens yngste medlem, Clara på 14, er især glad for seriens mange komiske bifigurer:

“Det er sjovt at høre de to aggressive hobbitter Søren Pind og Christopher Arzrouni mundhugges om, hvem der er mest bitter, og Morten Østergaard er super troværdig som Gollum. Dan Jørgensen skal bare holde døren, men det gør han også flot.”