Foto: Steen Brogaard, Ft.dk

“Jobskiftet bliver en glædelig overgang,” fortæller SF-folketingsmedlemmet, der skal være kreativ leder i fagforeningen. “Skidegod idé,” mener boligminister Kaare Dybvad, der selv overvejer at sende en ansøgning til kapitalfonden Blackstone.

Fra oktober skal Karsten Hønge ikke længere sidde i Folketinget for SF, men finde på kreative løsninger for fagforeningen Krifas medlemmer. Det fortæller Hønge i et Facebook-opslag, hvor han desuden udtrykker taknemlighed over at have fået lov til at repræsentere danskerne som MF siden 2007.

“Men det har været klart for mig siden valget, at min tid i politik er udrindet,” fortsætter Karsten Hønge uden at uddybe, hvorvidt han taler om det nylige EU-Parlamentsvalg, da Hønge blev valgt ind, men takkede nej til pladsen, eller folketingsvalget i juni, da han ligeledes blev valgt ind.

Som Brøndby og FCK
“At jeg nu fremover vil have mulighed for at fokusere på nytænkning af det danske arbejdsmarked og den danske model gør, at jobskiftet bliver en glædelig overgang,” afslutter Hønge. Over for RokokoPosten afviser han enhver modsætning mellem at arbejde for en såkaldt gul fagforening, der blandt andet ikke strejker, og sit tidligere engagement i den traditionelle fagbevægelse.

“Det er ligesom at betale kontingent til Brøndby, men insistere på at spille i FCK. Det kan man sagtens!”

Dybvad til Blackstone
Det uventede karriereskift har fået en af Karsten Hønges kolleger, boligminister Kaare Dyvad, til at genoverveje sit job.

“Godt nok er det kun et par måneder siden, jeg blev minister, men jobbet er allerede begyndt at blive lidt hårdt. Der er mange lange dage, en masse mennesker, man skal forsvare sig over for, og en virkelig emsig presse. Der virker det private erhvervsliv lidt rarere,” siger Dybvad, som derfor har skrevet et udkast til en jobansøgning, der måske skal sendes til kapitalfonden Blackstone.

“Jeg ved godt, at jeg har været efter dem tidligere for at opkøbe billige lejeboliger og smide folk ud for at skabe hurtig profit. Men herregud, er det ikke bare sådan, det frie marked fungerer?”