Foto: Steen Brogaard, Ft.dk

Der vil være stille fra mig fremover, fortæller Venstres tidligere formand, der nu skal fordybe sig i partiets historie. Første projekt er en biografi om P.A. Alberti.

Mange har spekuleret på, hvad Lars Løkke Rasmussen vil beskæftige sig med, nu hvor han ikke længere er statsminister eller formand for Venstre. En international toppost, en stilling i dansk erhvervsliv eller måske et større engagement i LøkkeFonden?

Ingen af delene, viste det sig, da Løkke Rasmussen tidligere i dag udsendte en besked på Facebook om sit kommende arbejde.

“Jeg har bedt om at få lov til at koncentrere min arbejdsindsats omkring Venstres historiske virke, et område, som de, der kender mig, ved, altid har haft min store interesse,” skriver den tidligere formand og tilføjer, at man fremover ikke vil høre så meget fra ham.

Videoer og chokoladefondue
“Jeg vil selvfølgelig stadig have min daglige gang på Christiansborg, hvor jeg hver dag vil holde et møde med Jakob Ellemann-Jensen om, hvor jeg mener, at Venstre er på vej hen. Derudover regner jeg med at lave små videoer, hvor jeg fortæller, hvad jeg selv ville have gjort i forskellige situationer, hvis ellers partiet havde givet mig lov til at fremlægge mine politiske visioner. Men ellers forholder jeg mig helt i ro og med næsen i bøgerne.”

Der vil dog være tid til at holde foredrag, fortæller Lars Løkke Rasmussen til RokokoPosten og opremser et par titler: Sådan deler man et formandskab: Tre lette metoder, der narrer både vælgerne, næstformanden og Claus Hjort Frederiksen, Flere penge til dig selv: Sådan finder du de billigeste sommerhusophold, flyrejser og undertøj samt Chokoladefondue: 50 nemme retter.

Alberti blev misforstået
Lars Løkke Rasmussen mener ikke, at hans fremtidige virke, der altså primært vil bestå af stilfærdig forskning i Venstres historie, kommer i karambolage med partiets ledelse.

“Overhovedet ikke. Og jeg har slet ingen planer om at stille op til formandsposten igen, så det kan I godt slå ud af hovedet,” fortæller han til RokokoPosten og løfter lidt af sløret for sit første historiske projekt.

“Jeg er i gang med research til en stor biografi om P.A. Alberti, der skal have undertitlen Den misforståede Venstre-mand.”