Foto: Gorilla, Bigstock

RokokoPostens nazistiske madanmelder kalder en naziburgerbar for “en skuffelse af stalingradske dimensioner”, fordi baren hverken hylder Hitler eller anvender fascisme i tilberedningen og i øvrigt drives af en iransk flygtning, der dyrker sex med ariere.

Sjældent havde jeg glædet mig så meget til et restaurantbesøg, som da jeg lørdag formiddag ankom til den meget omtalte burgerbar The Barn i Københavns nordvestkvarter. Selvom hovedstadens restaurantscene de seneste år er blevet stadig mere mangfoldig, er vi mange af Hitlers disciple, der har savnet en autentisk naziburgerbar, hvilket The Barn er blevet udråbt til.

Men ak. Don’t believe the hype. Burgerbaren er en skuffelse af stanlingradske dimensioner.

Ingen portrætter af Føreren
Det første jeg bemærkede, da jeg trådte ind gennem døren, var den påfaldende mangel på hagekorsfaner og portrætter af Føreren. I stedet var restauranten præget af en amerikansk inspireret landbrugsæstetik, der også slog igennem på menukortet. Her kunne man bestille farmerburgere med forskelligt tilbehør, men intet tydede på den mindste tilknytning til Det Tredje Rige.

Som bekendt bliver man det, man spiser. Som overbevist nazist, hvis idoler for længst er afgået ved døden og derfor uden problemer kan anvendes i burgerproduktion, havde jeg derfor håbet, at nazismen i det mindste slog igennem i madvarerne. Men nej.

De flinke, omend ikke entydigt ariske tjenere, afviste fuldstændig, at der var den mindste smule Himmler eller andre tidligere topnazister i det hakkede oksekød. Teknisk set kunne man kalde en cheeseburger, der ikke kan spises af ortodokse jøder på grund af kombinationen af ost og kød, for en slags naziburger, men i så fald er begrebet så udvandet, at det har mistet enhver mening.

Ejer er mellemøstlig raceskænder
Min drøm om den autentiske naziburgerbar-oplevelse led sit endelige knæk, da jeg erfarede, at The Barn er ejet af en kvinde af mellemøstlig oprindelse, en iransk flygtning, der tidligere har udtrykt stor begejstring for raceskændende sex med ariske mænd.

Med andre ord kan jeg ikke advare kraftigt nok mod denne skændsel af en forloren naziburgerbar, der på det skammeligste sejler under falsk hagekorsflag. Jeg havde set frem til de lange knive og gaflers nat, men det blev knap nok til et mislykket ølstuekup.

Der er kun tilbage at uddele nul ud af seks hagekors.