Foto: makistock, Bigstock

Det var godt at komme hjem og få hvilet ud, siger kommunikationskonsulent, der blandt andet brugte arbejdsdagen på at se en række klip af dyr, der gør sjove ting.

“Pyh, nu skal det gøre godt med en lille lur og så lidt takeaway,” tænkte 32-årige Ellen Mortensen, da hun fredag ved 17-tiden kom hjem fra sit arbejde som kommunikationskonsulent i en større dansk virksomhed, der sælger landbrugsudstyr.

Det havde været en lang dag for Ellen: Siden klokken 9 havde hun siddet ved sin vante plads i storrumskontoret ved siden af Iben, der også arbejder med kommunikation, og over for Jens, der er strategisk rådgiver.

“Først brugte jeg over en time på at logge ind på min arbejdsmail, fordi jeg skulle ændre mit password, men ikke kunne komme på ét, der var både svært at gætte og nemt at huske. Dernæst gik jeg ud efter kaffe, men der var noget i vejen med mælkeskummeren, så sekretæren måtte ringe efter en Nespresso-tekniker. Det gik tiden med frem til frokost,” fortæller Ellen Mortensen, der dog også fik tid til at se et par sjove videoer.

Katte har personlighed
“En af dem handlede om dyr, der gør sjove ting, fx en abe, der tager makeup på ligesom et menneske. En anden drejede sig specifikt om katte, hvor man tydeligt kunne se, at de altså har hver deres helt særlige personlighed.”

Efter frokost så Ellen en af videoerne færdig, fordi det efter hendes mening er vigtigt at afslutte det, man er begyndt på. Dernæst svarede hun på to arbejdsmails.

“Da jeg kom til den tredje mail, kunne jeg se, at afsenderen var Daniel fra marketing. Han sender de sjoveste links,” fortæller hun og tilføjer, at linket denne gang henviste til et klip fra et morsomt britisk talkshow, som Ellen og Daniel følger med i.

“Jeg kom til at grine højt, og så skulle Iben lige kigge med. Vi fik en god og meget fagligt relevant snak med nogle indsigter, som virksomheden sagtens kan få glæde af, hvis den vælger at markedsføre sig på en landsdækkende britisk underholdningskanal.”

Erfaringer med chokoladekage
Kort efter bekendtgjorde afdelingsleder Sanne, at hun gav eftermiddagskage, fordi hun var kommet hjem fra ferie, og så måtte Ellen igen bryde op fra sin arbejdsstation.

“Det var en rigtig lækker chokoladekage, der førte til, at Markus fra regnskab fortalte om sine erfaringer med chokoladekager og fondant. Så var klokken pludselig 16,” siger Ellen Mortensen, der på daværende tidspunkt var helt klar til fyraften.

“Jeg var bare så lettet over at kunne komme hjem og holde weekend!”