Foto: Artazum LLC, Bigstock

Foto: Artazum LLC, Bigstock

Det er usædvanligt og måske endda løgn, mener eksperter om det forhold, at ægteparret Astrid og Niels Kjærsgaards køkken forblev skinnende rent i næsten et kvart minut efter endt rengøring.

“Det kan simpelthen ikke passe. Hvis det er sandt, er der tale om intet mindre end en sensation,” lyder det fra en forbløffet Anne Grete Rasmussen, også kendt som rengøringseksperten Fru Grøn.

Den garvede ekspert har svært ved at tro sine egne ører, da hun hører om køkkenet, der blev gjort rent uden at blive snavset igen med det samme.

“Enhver ved, at man aldrig bliver færdig med at gøre sit køkken rent. Så snart man er færdig med at vaske gulvet, står der en brugt tallerken i vasken, eller også kommer nogen gående med snavsede sko for at hente noget i køleskabet. At et køkken skulle have været skinnende rent i flere sekunder – ja, det har jeg i hvert fald aldrig hørt om før,” siger hun.

Facebook-foto som dokumentation
En af køkkenets indehavere, 47-årige Astrid Kjærsgaard, nåede at tage et billede af det skinnende rene køkken, før husets teenager, Mathias Kjærsgaard på 17 år, kom vadende for at smøre sig en franskbrødsmad. Det skete ifølge Astrid og ægtemanden, Niels, hele 14 sekunder efter, at parret var blevet færdige med at gøre køkkenet rent.

“Vi gør altid rent i weekenden, selvom vi godt ved, at det er the neverending story i et hus med fire børn. Selvom der aldrig bliver helt rent, hjælper det trods alt på det, når vi jævnligt giver huset en omgang,” siger Niels Kjærsgaard, der som regel ser hjælpeløst til, mens køkkenet vender tilbage til sin normale kaostilstand allerede før, han har lagt sidste hånd på arbejdet.

Billedet blev efterfølgende lagt på Facebook, hvor det hurtigt blev så populært, at det vakte mediernes opmærksomhed.

“Jeg så det og tænkte, at det måtte være løgn,” siger Rikke Berg, journalist på Bolius, der straks sendte det videre til to af magasinets eksperter.

Nemt at lyve med billeder
Forhenværende oldfrue på Gråsten Slot, Grethe Henriksen, deler Fru Grøn og Rikke Bergs skepsis:

“Det ser ganske rigtigt pænt og rent ud, det køkken, men det er så nemt at lyve med billeder. Jeg gætter på, at det er fake news.

Niels Kjærsgaard forstår godt, at det er svært at tro på. Han bedyrer dog, at det er sandt.

“Det er et helt vildt tilfælde, og vi har ingen illusioner om, at det nogensinde sker igen,” slutter han.