Foto: News Oresund, Wikipedia

Skuffelse over vælgerne har fået Dansk Folkeparti til at fremsætte forslag om at opløse det danske folk. Partiet ønsker et nyt vælgerkorps, som i højere grad respekterer Dansk Folkepartis indsats.

Det har ikke været nemt at være medlem af Dansk Folkeparti siden folketingsvalget i juni. Partiets opbakning blev mere end halveret, og en lang række profiler blev ikke genvalgt. Efter valget har flere politikere derfor tilkendegivet deres utilfredshed med de danske vælgere.

Træt af ikke at blive belønnet
“Man kan sgu godt blive lidt vælgertræt over ikke at blive belønnet,” erklærede den tidligere trafikordfører, Kim Christiansen, der både gik glip af genvalg og for nylig fik en omfartsvej ved Mariager, som han havde fået vedtaget, aflyst af den socialdemokratiske regering.

Også det tidligere folketingsmedlem Henrik Brodersen, der sikrede færge og kystsikring til Omø, giver udtryk for vælgertræthed til Politiken.

“På Omø var jeg den største helt. De var bange for at bo der, fordi de blev oversvømmet. Men jeg måtte lide den tort at få nul stemmer på Omø og én stemme på Agersø.”

Den udbredte utilfredshed med vælgerne tager Dansk Folkeparti nu konsekvensen af, fortæller partiformand Kristian Thulesen Dahl til RokokoPosten.

Vælger nyt folk på ekstraordinært landsmøde
“Vi kan ikke tolerere, at vælgerne konsistent nægter at belønne vores folkevalgtes hårde arbejde for deres bedste, så derfor vil vi stille forslag om at afskedige det danske vælgerkorps,” siger partiformanden, som fortæller, at den nye befolkning skal vælges ved en ekstraordinær generalforsamling.

“Vores udgangspunkt er, at kun danskere bør have lov til at stemme. Og hvis man er dansker, er man en del af det danske folk, og hvis man er det, bør man naturligvis stemme på et folkeparti, der er dansk – og det er Dansk Folkeparti. Det er simpel logik, som vi blot kræver, at vælgerne forstår og respekterer.”

Kristian Thulesen Dahl fortæller dog, at de vælgere, der stemte på Dansk Folkeparti ved sidste valg, vil få mulighed for at få søge dispensation fra afskedigelsen.