Foto: DmyTo, Bigstock

Foto: DmyTo, Bigstock

Ingen skilte mousser, overbagte bunde eller smage, der går galt i byen. En kilde tæt på Den store bagedyst afslører over for RokokoPosten, at i næste afsnit sidder alt lige i skabet.

“Du går efter et rustikt look på din kage, så nu må du endelig kæle for detaljerne, så det ikke kommer til at ligne sjusk!”

Bagedyst-dommer Markus Grigo sender et alvorligt blik til Fillip og den kage, han netop skal i gang med at dekorere. Fillip nikker tilbage og fortæller derefter kameraet, at han må holde tungen lige i munden og arbejde koncentreret for at opnå det resultat, han stiler efter.

Ved de andre borde står Beate, Frederikke, Pia og de øvrige deltagere og bager på livet løs. Alt kan gå galt i dagens første udfordring – men det gør det ikke.

Flot, flot, flot og flot
Katrine Foged Thomsen skærer den første kage for. Den er flot, mener både hun og Markus.

“Herlig smag. God sødme, godt balanceret med det syrlige, superdejlig konsistens. Tak for kage!” lyder det begejstret fra begge dommere.

Sådan går det hele vejen igennem. Enkelte deltagere får gode råd med på vejen, men det lader til, at intet er mislykket denne gang.

“Flot, flot, flot og flot. Men nu må vi se, hvordan det går i den hemmelige udfordring,” teaser vært Timm Vladimir og løfter sløret for den næste opgave.

Greb alle bolde
“Puha, der er mange bolde at holde i luften på én gang. Jeg håber, jeg når at gribe dem alle,” siger Beate, der rører i en gryde, mens hun skimter mod ovnen.

Det lykkes, ligesom det gør for de øvrige deltagere. Senere, da Markus og Katrine evaluerer dagen, er de ikke et sekund i tvivl:

“Alt sad lige i skabet i dag. Vi må håbe, at nogle af dem strammer lidt mindre op i morgen. Ikke mindst for seernes skyld.”

Sådan går det dog ikke. Alle mesterværker lykkes. Ingen panik i sidste øjeblik, intet der braser sammen, knækker eller brænder på. Det er håbløst TV, indrømmer redaktionschef Eva Kvist:

“Jeg har indprentet over for alle på settet, at de skal huske at spænde ben for deltagerne og skrue op eller ned for ovnene, når de ikke kigger. Vi skylder seerne tårer og drama, så det ikke føles skamfuldt at bruge lørdag aften på at se på folk, der bager.”