Foto: Faces Portrait, Bigstock

Foto: Faces Portrait, Bigstock

Rumrejser, Schopenhauer-kritik og afrimning af frysere er blot nogle af de ting, danskerne fik lavet i weekenden takket være den ekstra time, som overgangen til normaltid gav dem.

Natten mellem lørdag og søndag stillede vi urene tilbage, og dermed har weekenden været en hel time længere, end den plejer. At man kan nå meget på en time er en velkendt sag, så RokokoPostens analysebureau, RokokoPolls, foretog en rundringning for at spørge danskerne, hvad den ekstra time betød for dem.

“Herhjemme taler vi tit om at tage en tur ud i rummet. Det bliver aldrig til noget, for det er trods alt begrænset, hvor langt man kan nå på en enkelt weekend. Da vi så lagde planer her i sidste uge, slog det os, at vi jo havde en time mere end sædvanligt, og så var det bare om at komme af sted,” siger Hanne Hjalmstrup, der sammen med familien nåede helt til udkanten af universet, før det var tid til at vende næsen hjemefter.

Tid til at få læst en masse
For Karsten Skov Christensen, der bor alene, betød den ekstra time chancen for at få læst en masse, og der blev endda også tid til at formulere en kritik af filosoffen Arthur Schopenhauers tænkning.

“Den slags plejer jeg aldrig at få gjort, for jeg er ordblind og har aldrig gjort 9. klasse færdig,” siger den 46-årige murerarbejdsmand.

“Derfor er det guld værd sådan at få en hel time forærende; man kan virkelig nå meget på den tid,” fortsætter han.

Ikke en reel foræring
Joanna Andersen, der er uddannet økonom og medlem af Liberal Alliance, mener som en af de eneste, RokokoPolls har talt med, at det er til grin med den ekstra time.

“Jeg fik da afrimet min fryser, så på den måde er det fint nok med en time mere end sædvanligt. Man skal bare huske på, at der er tale om en time, som staten stjal i foråret, så det er faktisk vores egen tid, vi får tilbage – uden rente,” siger hun og tilføjer, at hun allerhelst så, at man beholdt sin egen tid året rundt i stedet for at aflevere en time om foråret og hente den hjem igen om efteråret:

“Tid er penge. Der findes ikke ‘gratis tid’, ligesom der ikke findes ‘gratis sygehuse’. Det er din og min tid, og staten bør blande sig helt uden om, hvordan vi bruger den, så længe vi ikke krænker hinandens frihedsrettigheder.”