Foto: Wikipedia, Finn Årup Nielsen

Efter at Radio Ida vandt det seneste DAB-udbud med en kanal, der skal livetransmittere fra smørrebrødsrestauranten Ida Davidsen, vil både Nyere Alliance og Jens Rohde (V) lade udbuddet om den nye DAB-kanal gå om.

Nyere Alliance melder sig nu i det kor, som ønsker, at udbuddet om den nye DAB-kanal går om. Det meddeler partileder Simon Emil Ammitzbøll-Bille-Brahe-Selby på Facebook.

“Nyere Alliance støtter, at udbuddet om den nye DAB-kanal går om, og at Radio24syv således fortsat har en chance for at overleve,” skriver han.

Meldingen kommer, efter at Venstre for nylig også meddelte, at de ønsker et nyt udbud.

Skal livetransmittere smørrebrød
Det var Radio Ida, der i denne uge vandt udbuddet, og dermed den lille kvarte milliard i offentlig støtte, om den nye DAB-kanal foran Radio24syv og italienske Rai Uno.

DF’s kulturordfører, Alex Ahrendtsen, mener, at Radio24syv selv var skyld i, at de tabte udbuddet om den seneste DAB-kanal til Radio Ida, der vil livetransmittere døgnet rundt fra Ida Davidsens restaurant.

“Mads Brügger og Mikael Bertelsens smørrebrødsseddel var alt for kort,” udtaler han.

Radio Ida er den seneste og dermed 23. danske DAB-kanal og kommer i selskab med RokokoRadio og Radio Putin, der vandt henholdsvis udbudsrunde nummer 21 og 22.

Sent søndag aften meldte Venstres Jens Rohde sig i koret af stemmer, der mener, at udbuddet bør gå om.

“Jeg forstår ikke, at det danske samfund har råd til at skrotte dette bidrag til mediebilledet, som mit parti i sin tid uden videre bekymring ofrede for at tilfredsstille Dansk Folkeparti,” siger han.

Mette Frederiksen: Vi tager bare en runde til
Statsminister Mette Frederiksen, der også er pressens minister, ville i går i Aftenshowet ikke diskutere beslutningen med henvisning til armslængdeprincippet, men er åben over for en ny udbudsrunde:

“Vi tager da bare en tur mere. Jeg kan godt forstå, at oppositionen bruger al sin tid på denne vigtige sag, og 24. gang er som bekendt lykkens gang,” siger hun, mens hun smiler og stopper romkugler ind i gabet på Aftenshowets Mark Stokholm og Mikkel Fønsskov.