Foto: Skatteministeriet

Problemer med nyt ejendomsvurderingssystem betyder, at boligejerne må vente til 2028 med ny boligskat. Skatteministeren lover, at systemet er på plads, før Brexit træder i kraft. 

Sagaen om SKAT’s fejlagtige ejendomsvurderinger får nu et nyt kapitel.

Et eftersyn af det nye it-system, som skal sikre mere retvisende boligvurderinger og beskatning, viser stadig så mange fejl, at det ikke er forsvarligt at sætte i drift allerede fra næste år.

Det er konklusionen i S-regeringen her efter valget, hvor den nyudnævnte skatteminister Frederik Vad Nielsen (S) har besluttet at udskyde boligejernes nye boligskatter til 2028, altså et år efter at der senest skal have været afholdt valg næste gang.

Har intet at gøre med valg
Oprindeligt skulle danske boligejere allerede have betalt ny boligskat i 2021, men den plan blev efter forrige valg rykket til 2024 og er nu fem måneder efter valget atter udskudt til 2028.

Skatteministeren afviser, at beslutningen om atter at udskyde udfasningen af det nye ejendomsvurderingsystem har noget at gøre med, at staten i årevis systematisk har indkrævet for meget skat af boligejerne.

“Jeg kan på det kraftigste afvise, at det har noget at gøre med, at staten skylder boligejere flere milliarder kroner i forkert opkrævet grundskyld,” udtaler Frederik Vad Nielsen (S) til Aftenshowets Mark Stokholm, der straks undskylder for at have stillet spørgsmålet.

Nyt skattesystem på plads før Brexit
Udskydelsen af det nye skattesystem kommer samme dag, som den engelske premierminister Nigel Farage bebuder, at han atter har søgt EU om udsættelse af Brexit. Udmeldingen kommer, efter at Wales ved en folkeafstemning i går besluttede at løsrive sig fra Storbritannien og derved forblive i EU. Dermed følger Wales efter både Skotland og Nordirland, der har erklæret sig som selvstændige EU-medlemslande.

Frederik Vad Nielsen er dog fortrøstningsfuld på vegne af det nye skattesystem:

“Jeg kan ikke forestille mig, at der kommer flere udsættelser. Derfor kan jeg også garantere de danske vælgere, at vi får styr på SKAT, før englænderne får styr på Brexit.”