Foto: congerdesign, Pixabay

Hvor er det anstændige, liberalt orienterede og CEPOS-begejstrede venstreorienterede parti, spørger Jyllands-Posten i en leder, der påpeger, at en minimalstat ville være udtryk for ægte socialisme.

I dagens Jyllands-Posten kan man læse en leder, hvor avisen under overskriften “Hvor er de anstændige venstreorienterede?” slår fast, at “hvis et parti kan genrejse den klassiske, arbejdervenlige socialisme, som de røde partier har forladt, skal de være velkomne”.

Avisen efterlyser et venstreorienteret parti, der går helhjertet ind for en minimalstat med lave skatter og ingen omfordeling, og erklærer, at:

“Et sådant parti ville være et stærkt alternativ til tidens venstrefløj, der peger mod uendelige offentlige udgifter og højere skatter. Danmark savner i den grad et liberalt orienteret, frimarkedshyldende og CEPOS-begejstret parti på

Skattelettelser som mærkesag
Ifølge Jyllands-Posten er “den venstreorienterede anstændighed” sørgeligt fraværende i rød blok. Avisen fremhæver “liberaliseringer, privatiseringer og massive skattelettelser” som mærkesager, som venstrefløjen alt for længe har negligeret.

“I virkeligheden er der intet mere socialistisk end at lade arbejderne beholde frugten af deres arbejde, så en minimalstat ville være ægte socialisme,” skriver avisen, der mener, at markedet for politiske blandingsprodukter uden klar parlamentarisk eller vælgermæssig opbakning langtfra er mættet.

Minimal og Friest som partinavne
Liberal Alliances leder, Alex Vanopslagh, hilser Jyllands-Postens opfordring velkommen.

“Hvis bare venstrefløjen var socialister på den måde, som jeg definerer socialisme på, var vi enige om rigtig meget.”

I højskole-Venstre udtrykker man ligeledes glæde over ønsket fra Jyllands-Posten.

“Jeg ved personligt, hvor dejligt det er, når folk fra den modsatte politiske fløj hylder én for at være den ægte vare, og den oplevelse kan jeg godt unde venstrefløjen. Den slags ros kan man aldrig få nok af,” udtaler folketingsmedlem Jan E. Jørgensen (V).

Af oplagte partinavne til det anstændige venstreorienterede parti foreslår Jyllands-Posten Minimal, Friest og Neoliberalistisk Venstre”, der alle blev registreret som domænenavne for flere måneder siden af ukendte ophavsmænd. Endnu har ingen meldt sig officielt på banen til at føre opfordringen ud i livet.