Foto: romrodinka, Bigstock

En 31-årig mand fra Kerteminde var til meget stor hjælp, da han tørrede sin fødende hustru på panden og kom med et stort glas vand. Mor og jordemoder bekræfter, at han var “rigtig dygtig”.

Den 6. november blev Martin og Maria Johansen forældre til lille Rikke, der kom til verden på Odense Universitetshospital efter en fødsel på knap otte timer.

Martin fortæller til RokokoPosten, at han er meget begejstret for sin hustrus indsats under fødslen, som han kalder for “meget imponerende”. Han er dog også kommet frem til, at han set i bakspejlet har god grund til at være stolt over sin egen rolle i processen.

Kunne mærke min moralske opbakning
“Til fødselsforberedelsen troede jeg ikke på det, da de sagde, at faderen er rigtig vigtig. Men da jeg hørte min fødende hustru sige ‘Jeg er virkelig tørstig’, kunne jeg godt se, at der var en rolle i fødslen, som jeg var den eneste, der kunne udfylde,” fortæller han og understreger, at han i løbet af meget kort tid leverede et overordentlig stort tempereret glas vand til Maria.

“En halv time efter tørrede jeg hende på panden. Hun sagde ikke noget, men jeg tror, hun værdsatte det,” siger han og fortsætter:

“Meget af tiden stod jeg ved hovedgærdet og sagde ingenting. Men jeg er sikker på, at Maria kunne mærke den moralske opbakning og støtte, jeg sendte i hendes retning.”

Maria: Kunne ikke mærke så meget
Maria fortæller, at hun generelt ikke kunne mærke så meget, da hun et par timer inde i fødslen fik lagt en epiduralblokade. Hun siger dog mere generelt, at hun under fødslen opfattede Morten som “rigtig dygtig” og en “stor hjælp”.

Det billede kan Kirsten Marcussen, der var jordemoder under fødslen, sagtens genkende.

“Martin var helt sikkert meget vigtig for hele processen. Særlig da han til sidst klippede navlestrengen, hvilket er overraskende svært, selv for uddannet personale, der ganske vist kan ordne ting som blodtransfusioner og kejsersnit, men ikke er så gode til at klippe i ting. Martin har derfor god grund til at give sig selv et stort klap på skulderen.”