Foto: master1305, Bigstock

En gruppe studerende på Københavns Universitet mener, at det amerikanske udsalgskoncept Black Friday er farvediskriminerende, og at alle former for tilbud bør være farveneutrale.

Det er med hjertet oppe i halsen, at RokokoPostens udsendte nærmer sig auditorium 038 på Søndre Campus, Københavns Universitet.

“Alle farver er lige gode!” står der på et banner over døren. I en cirkel på gulvet sidder tre studerende på en stak gamle Politiken-debatindlæg. Da RokokoPosten vil spørge, hvad der egentlig er i vejen med Black Friday, har den ene studerende allerede taget initiativ til at svare:

“Hvorfor er det sort, der er udsalgsfarven? Er det fordi, folk forbinder farven sort med noget billigt, hva’? Er det, fordi det er vanvittige tilbud, og samfundet forbinder sorthed med vanvid? Ja, tænk lige over dén, du!”

Sviner til thai-ægteskaber
Til spørgsmålet om, hvorvidt det ikke er farven gul, der forbindes med udsalg, returnerer en anden studerende.

“Er det måske bedre? Så det er de gule, der er billige? En kæmpe sviner til thai-ægteskaber, måske? Eller til bananer, som gror på andre kontinenter end det åh, så hvide og vestlige kontinent? Tror du, kanariefugle synes, at Netto er et superfedt sted at komme? Du kan godt selv se det, ikke?”

Københavns Universitet er de seneste par år blevet genstand for megen debat, da grupper af studerende og ansatte har klaget over alt fra temafester til fællessang, men det stopper ikke denne nye gruppe.

Alle farver er lige gode
Under vores besøg er de tre studerende ved at fremstille endnu et banner, dette i hvidt stof og med teksten “Farveblindhed nu!”

“Lige her har vi valgt at skrive med sort tusch på hvid baggrund. Men det er, fordi det giver mest mening, hvis man kan se, hvad vi skriver. Ellers er alle farver lige gode at skrive på og med,” siger den første studerende, men bliver straks afbrudt af den tredje.

“Antyder du, at et budskab kun giver mening, hvis det bliver serveret på en hvid baggrund? Altså har et hvidt udgangspunkt? For så har vi godt nok større problemer, end jeg troede!”

Gruppen kommer hurtigt op at skændes, og udtryk som “borgerlige mandesvin” fyger pludselig gennem auditoriet. RokokoPostens udsendte vælger herefter at sige tak for besøget.

Redaktionen har efterfølgende modtaget nedenstående, blanke pressemeddelelse: