Foto: Steen Brogaard, Ft.dk

“Kærlighed er en følelse, der ikke lader sig styre,” siger den 75-årige politiker, der allerede for to år siden sendte et Instagram-hjerte til den ti år ældre skuespiller og teaterdirektør.

“Jeg har fået stærke følelser for Jytte, og det kan jeg selvfølgelig ikke komme videre med, mens jeg er gift. Derfor er det min beslutning, at vi skal skilles.”

Sådan siger Bertel Haarder til RokokoPosten, da vi møder den 75-årige Venstre-politiker i hans nye lejlighed på Vesterbro i København, hvor han har lejet sig ind efter at være flyttet ud af sit mangeårige hjem på Østerbro. I samme ombæring forlod han sin kone, Birgitte, gennem knap 50 år. Årsagen var den ti år ældre skuespiller og teaterdirektør Jytte Abildstrøm.

Bertel Haarder lægger ikke skjul på, at han har ladet sig inspirere af kollegaen Kristian Jensen.

“Jeg tænkte, at hvis han kan gå fra konen og finde sammen med en som Pernille Rosendahl, så kan jeg også gå nye veje!”

Hjerte til solsikke
Andre medier har påpeget, at Haarder allerede i 2017 sendte Abildstrøm et hjerte på Instagram, da hun lagde et selfie op, hvor hun poserer med en solsikke. Haarder insisterer dog på, at han først lærte skuespilleren at kende for ganske kort tid siden, nærmere bestemt til et foredrag, hvor hun fortalte om drømmetydning.

“Jeg skulle til et arrangement om, hvordan højskoler kan virke forebyggende på prostatakræft, men gik forkert, og pludselig stod jeg i en rundkreds, hvor Jytte tog fat i min hånd og bad mig fortælle om min sidste drøm,” siger han og tilføjer, at han desværre ikke havde noget at byde ind med, da han ikke har drømt siden 1956.

“Jytte mente, at der var noget galt med mig og inviterede mig på økologisk kakao i et nedlagt hønsehus og sanserum. Derfra udviklede det sig meget hurtigt.”

Bertel er boy toy
Bertel Haarder omtaler sin skilsmisse som hård, men nødvendig.

“Det er ikke sjovt at sige farvel til sin livspartner, men når man møder en ildsjæl og livskraft som Jytte, er der ikke andet at gøre.”

Til spørgsmålet om, hvordan det har været for Jytte Abildstrøm at forlade sin mangeårige ægtefælle, Søren Mygind, svarer hun:

“Vi er da stadig gift. Bertel er bare mit unge boy toy.