Foto: Willrow Hood, Bigstock

Foto: Willrow Hood, Bigstock

Få styr på nutids-r og køb en verdensmålpin. Sådan lyder et par af rådene fra bibliotekar og jedi-ridder Grethe Birk Søndergaard, som styrer dig uden om de værste faldgruber.

1. Vælg jedi master med omhu
Desværre er jedi master ikke en beskyttet titel, og der er mange kvaksalvere derude. Brug din kritiske sans, når du vælger træner. Hold dig langt væk fra internet-guider, weekendkurser og de såkaldte jedi retreats, der lokker med at gøre dig i stand til at mestre alle jedi-ridderens færdigheder på en uge. Vælg i stedet en master, der ikke lægger skjul på, at træningen tager mange år og kræver selvopofrelse, disciplin og vedholdenhed. Husk også at sikre dig, at du og din jedi master har en god kemi.

2. Gå altid nyt fodtøj til
Begiv dig aldrig ud på en lang vandring iført helt nye støvler. Gå dem altid til først – eller svæv, hvis du ikke kan nå det. Hopper du direkte i nye sko eller støvler, er risikoen for at få vabler nemlig meget stor. Vabler fører til smerte, og smerte fører til had. Vabler er den direkte vej til den mørke side. Undgå dem for enhver pris!

3. Køb en verdensmålpin
Med en verdensmålpin signalerer du til dig selv, din omverden og Kraftens mørke side, at du har gode, sunde og bæredygtige værdier. Den slags kan den mørke side slet ikke snuppe, og der er derfor en god chance for, at du slet ikke vil være et interessant bytte. Der er godt nok heller ikke meget jedi over sådan en pin, men hellere wannabe end ond.

4. Få styr på dit nutids-r
Ukorrekt omgang med nutids-r er den direkte vej til den mørke side! Både Darth Vader og kejser Palpatine var herredårlige til grammatik, og det er et velkendt faktum, at det var problemer med nutids-r, som gjorde det svært for Luke Skywalker at modstå Kraftens mørke side.

5. Hold dig i form, spis sundt og tro på dig selv
Det lyder ubehageligt, men det er vigtigt. Især at spise sundt. Den mørke side lokker dig med småkager, men hvis du overholder en god diæt, vil det slet ikke føles fristende. Derudover hader den mørke side broccoli, spinat og fuldkorn, så fyld din kost med disse sager. Det vil også give dig et ekstra pift energi til din jedi-træning.