Foto: dolgachov, Bigstock

Foto: dolgachov, Bigstock

Midaldrende danskere, der ikke kan tåle, når ordet “jul” udskiftes med “vinter”, overhaler i år mere oplagte kandidater som curlingforældre og universitetsstuderende.

Det så længe ud til, at kampen om titlen som Årets Snefnug 2019 stod mellem curlingforældre og universitetsstuderende.

Vi på Rokoko-redaktionen har beundrende fulgt med i curlingforældrenes utrættelige kamp for, at deres mindre, større og voksne børn ikke oplever øv-agtige ting i mødet med omverdenen.

Vi har med stor interesse fulgt dagligdagen på de københavnske universiteter, hvor den danske sangskat og personlige pronomener har vist sig at have trivselshæmmende egenskaber. Og vi var i lang tid overbeviste om, at det var i dette felt, Årets Snefnug 2019 skulle findes.

Imidlertid meldte en ny bejler til titlen sin ankomst først på vinteren. Det var en gruppe, primært bestående af midaldrende, hvide danskere, for hvem det er voldsomt problematisk at se butikker bruge udtrykket “vinter”, hvor gruppens repræsentanter mener, at man burde sige “jul”.

Knæfald for islam
Gruppen, der er kendt for sin hyppige anvendelse af sloganet “det er knæfald for islam”, har arbejdet så vedholdende og dygtigt, at det er lykkedes den at få sin klagesang til at fremstå som rationel kritik af en anden gruppe, nemlig muslimerne.

“Det er altså JUL, ikke VINTER, og vi finder os ikke i dette knæfald for islam,” skriver Facebook-brugeren Agnete Clausen, der til RokokoPosten udtaler, at hun er sikker på, at det er muslimer, der har presset IKEA og Føtex til at fjerne ordet “jul” fra deres produktsortiment:

“Selvom ingen har bevis for, at det er muslimerne, der står bag, er jeg ikke et sekund i tvivl. Bare den måde, de stirrer på en, når man køber svinekød i supermarkedet. Man kan tydeligt se deres afsky, og det gør altså noget ved en at blive betragtet på den måde.”

Tarvelig og farlig latterliggørelse
Formanden for borgerforeningen Svinet på Bordet, Frode Nordtofte, har sagt ja til at modtage statuetten, der følger med titlen som Årets Snefnug, men understreger, at han føler sig latterliggjort på en måde, der både er tarvelig og farlig.

“Islam er toxic religiosity, en dybt skadelig måde at være religiøs på, som manifesterer sig i overgreb, der kan være alt fra misbilligende blikke til terroraktioner. Alle muslimer er skyldige, og når butikkerne falder på knæ helt uden et direkte krav fra muslimerne, viser det bare, i hvor høj grad den strukturelle islam allerede har tag i os,” siger han.