Foto: astrocool, Bigstock

Foto: astrocool, Bigstock

Webmedier udgiver i 2020 et utal af lister med almindelige navne i håb om, at folk med disse navne bliver tagget af deres venner, hvilket øger artiklernes synlighed på Facebook.  

Hedder du noget helt almindeligt, er sandsynligheden stor for, at dine Facebook-venner tagger dig i opslag fra nyhedsmedier i løbet af 2020. Det skyldes, at webmedierne gør alt for, at deres indhold tiltrækker læsere. En metode til dette er at lave artikler, der får læserne til at tænke på nogle, de kender.

“Vi vil rigtig gerne have, at folk tagger hinanden i vores opslag, for så bliver vores indhold mere synligt på de sociale medier, og det giver flere besøg og dermed flere penge i kassen. Derfor har vi valgt at satse på listikler (artikler, der primært består af lister, red.) med meget almindelige navne,” siger Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen.

Ikke de gamle
Det er dog ikke nok at hedde noget almindeligt. Man skal helst hedde noget, som primært er almindeligt blandt mennesker, der ikke er for gamle.

“Der er mange, som hedder Mogens og Kjeld, men de tilhører ofte et segment, der sjældent tagger andre. Derfor er det vigtigt at vælge de navne, der er almindelige blandt den aldersgruppe, der bruger Facebook mest og er mest fortrolige med funktionerne,” siger Poul Madsen og afslører en sidste hemmelighed, før RokokoPosten afslører sin liste:

“Skriv noget fyld før selve listen. Så er man nødt til at scrolle ned, så der bliver flere annoncevisninger og en større sandsynlighed for, at læseren klikker videre, fordi man får øje på andet spændende indhold.”

Nå ja – og så de der navne
Til sidst må vi hellere huske at nævne nogle navne, da det jo er det, overskriften lover:

Mennesker med disse navne har størst sandsynlighed for at blive tagget på Facebook i 2020:

 1. Camilla
 2. Martin
 3. Kasper
 4. Louise
 5. Christina
 6. Maria
 7. Morten
 8. Thomas
 9. Julie
 10. Mette
 11. Katrine
 12. Rasmus
 13. Jonas
 14. Line
 15. Abdirahman

Hvis du undrer dig over navn nummer 15, er det helt forståeligt. Abdirahman er nemlig ikke noget ret normalt navn. Vi spår, at det alligevel vil være sandsynligt, at man bliver tagget, hvis man hedder sådan, fordi der også er en tendens til at tagge venner med specielle navne, hvis disse for engangs skyld bliver nævnt på en liste.

“Det er dog ikke noget, man skal gøre for meget, for der er ikke så mange penge i at nævne sjældne navne, som der er i at nævne almindelige. Til gengæld er Abdirahman et arabisk navn, så det lægger op til en god og for mediet indbringende debat om islam,” slutter Poul Madsen.