Foto: ViDi Studio, Bigstock

Forvirrende frugtordninger og stressende hjemmearbejdsdage er blot nogle af vores jordnære problemer, som VVS’ere ikke forstår, mener en DJØF-ansat.

“I lever i en behagelig drømmeverden med væghængte toiletter og moderne armatur. En verden, hvor ordet værktøj dækker over hammer og svensknøgle. Imens må jeg slide med SWOT-analyser og disruption, stressende KPI’er (key performance indicator, red.) og forvirrende frugtordninger. Kom ud i den virkelige verden!”

Sådan lyder den lidenskabelige opfordring fra Jonas Kruse til landets VVS-mænd. RokokoPosten har sat Jonas stævne, efter at den 32-årige cand.oecon., med erfaring fra både en offentlig myndighed og det private erhvervsliv, forleden fik repareret sin køkkenvask. I den anledning opdagede han, at mange blikkenslagere lever i en abstrakt fantasiverden.

Også kalorier i frugt
“Jeg har stået i mange minutter over en halvtom frugtskål og spekuleret på, om frugtordningen betyder, at Charlotte nede fra marketing må tage hele tre bananer på én dag. Jeg mener, hun taber sig jo aldrig, hvis hun tror, der ikke er kalorier i frugt, og jeg kunne faktisk godt bruge en banan. Men den situation kommer de aldrig i som blikkenslagere,” siger Jonas Kruse og fortæller om mødet med VVS’eren.

“Når jeg overhovedet kunne sidde hjemme og vente på ham, skyldes det, at min arbejdsplads har indført en hjemmearbejdsdag om ugen. Men min nærmeste overordnede bliver ved med at ringe til mig og spørge om ligegyldige ting. Tror hun, jeg bare driver den af? Det fortalte jeg VVS’eren, og så spurgte han, om min chef ikke bare kunne se, hvad jeg havde lavet den dag, hvis hun var mistænksom.”

Refleksion over disruption
Jonas Kruse ler bittert. I det øjeblik vidste han, at hans blikkenslager levede på en helt anden planet.

“Kom dog ud i den virkelige verden, menneske! Hvad jeg har lavet af arbejde? Det kan man ikke bare pege på. Man må lave SWOT-analyser, reflektere over niveauet af disruption og evaluere sin refleksion, inden man overhovedet kan begynde at tale om, hvad jeg konkret har lavet.”

Kruse opfordrer derfor til, at alle blikkenslagere prøver mindst én dag som DJØF-medarbejdere.

“Så kan de tale nok så meget om kloakslam og tidlige arbejdsdage. Intet slår følelsen af at få en dårlig KPI’er. Så rammer man jorden på den helt ægte måde,” siger han.