Foto: ricochet64, Bigstock

Til gengæld for en strafnedsættelse kan jeg skaffe mindst ti milliarder, fortæller den bedrageridømte Sven Jørgen Nielsen, der har studeret fornyelserne i skattesystemet fra sin celle.

En broforbindelse over Kattegat ville, hvis regeringen valgte at bygge den, koste 90-95 milliarder kroner. En stor udskrivning, hvor regningen formentlig ender hos broens fremtidige brugere. Det vil Sven Jørgen Nielsen, tidligere konsulent i Skat og bedrageridømt indsat, lave om på.

“Jeg kan hjælpe med at finansiere broen, hvis jeg kan komme ud om et par måneder,” siger han, der i 2018 blev idømt fem års fængsel for svindel og korruption, da han uretmæssigt udbetalte 37,4 millioner kroner som udbytteskat til en ven.

Skat er kaos
Sven Jørgen Nielsen påpeger, at han har arbejdet for Skat i 46 år og derfor har sjældent stor indsigt i, hvordan man skaffer store pengebeløb på meget kort tid.

“Ganske vist prøvede man i 2018 at revitalisere et døende skattesystem ved at dele administrationen op i syv styrelser. Men tilførslen af penge kan ikke kompensere for det videnstab, som ændringerne medfører, og under alle omstændigheder er de såkaldte forbedringer stadig i gang. Skat er ét stort kaos,” fortæller den indsatte og henviser til, at han siden sin landsretsdom har studeret fornyelserne nøje.

Penge i kørselsfradrag
“Man kender jo stadig folk derinde. Jeg siger ikke, at jeg holder kontakten med en gut på 59, der hedder Carsten, og som med nød og næppe undgik at blive fyret for inkompetence, da Karsten Lauritzen kom til. Men hvis vi siger, han hedder Mogens i stedet, så …”

Sven Jørgen Nielsen har dog ikke tænkt sig at fokusere på udbytteskat.

“Efter min komplet urimelige dom holder Skat virkelig øje med det område. Fjollet, eftersom jeg ikke gjorde noget som helst ulovligt. Men jeg gider ikke provokere nogen, så jeg vil se nærmere på moms og kørselsfradrag i stedet. Mogens – eller Carsten – fortalte mig, at der er penge at hente der. Helt igennem lovlige og rimelige penge, selvfølgelig,” slutter han.