Foto: TomaszWozniak, Bigstock

Nu kan du leje et palæ i empirestil tæt på Københavns pulserende byliv for blot 86.600 kroner om ugen. Karetkørsel med chauffør er inkluderet.

Kunne du tænke dig at holde storbyferie i et palæ fra empiretiden, der er blevet grundigt renoveret over seks år og i dag byder på et utal af værelser, rokokoudsmykninger i samspil med moderne kunstværker samt en imponerende udsigt over en slotsplads med rytterstatue?

Så skynd dig ind på Airbnb, hvor du for blot 86.600 kroner om ugen kan lægge billet ind på et ferieophold i luksusklassen.

Gave til tip-tip-tip-tip-tip-tip-tipoldefar
Udlejerne, et internationalt jetsetpar med fire børn, skriver, at boligen var en gave til ægtemandens tip-tip-tip-tip-tip-tip-tipoldefar, som de er meget glade for.

“Men da vi så ofte befinder os uden for Danmark, for eksempel når vi er på skiferie i Verbier, synes vi, at andre også skal have glæde af vores lille sted.”

Ifølge annoncen kan man for de 86.600 kroner beundre “mange og rigt dekorerede stuklofter”, originale plankegulve, malerier, lysekroner og gobeliner, “heriblandt et par af J.L. Jensens store blomstermalerier, som blev malet tilbage i 1828 til ét af rummene i palæets beletage”. Palæet byder desuden på moderne værker af blandt andre Olafur Eliasson, John Kørner og Tal R.

Den nylige renovering betyder, at bryggers og køkkener i den eksklusive ferielejlighed er topmoderne. Ifølge udlejerne behøver man dog ikke tænke på det praktiske, da en stab på 27 mennesker, inklusive kok, barnepige og påklæder, sørger for, at dagligdagen forløber glat.

Guldkaret med chauffør
Uden for palæet befinder Københavns pulserende byliv sig, og har man lyst til en længere tur, eksempelvis til Kongens Nytorv, der ligger 750 meter væk, står en guldkaret med chauffør til rådighed.

Eftersom boligen ligger i Københavns centrum, skal man være opmærksom på, at området er meget livligt og til tider larmende, oplyser udlejerne til sidst. Nogle gange dukker store folkemængder op for at se en ældre dame vinke fra balkonen, og andre gange står grupper af fotografer på slotspladsen for at tage billeder af hende.

“Men det er kun ved særlige lejligheder, og har man ørepropper, er larmen intet problem.”