Foto: Albin Olsson, Wikipedia

Tiden er kommet til at gøre op med en kønsstereotyp opfattelse af Pippi Langstrømpe. Det mener filmproducent Peter Aalbæk, der står bag en ny ambitiøs Netflix-serie om verdens stærkeste person med Claes Bang i hovedrollen.

Peter Aalbæk Jensen ved et og andet om kønsdebat efter at være kommet i en gevaldig shitstorm, fordi han havde opført sig grænseoverskridende over for kvindelige praktikanter på Zentropa.

Men det er fortid nu, for Aalbæk har nemlig lært af sine fejltagelser, forklarer han.

Aalbæk: Har lært meget af #metoo
“Efter selv at have udvist en tvivlsom adfærd synes jeg faktisk, at jeg skylder verden at være lidt mere nuanceret. Så efter grundig selvransagelse er jeg kommet frem til, at kønsrepræsentationer i film og tv-serier tit er temmelig karikerede. De afspejler simpelthen ikke samfundets reelle mangfoldighed.”

Derfor har Peter Aalbæk gennemtrumfet et radikalt brud med den konventionelle opfattelse af Pippi Langstrømpe i sin nye seriefilmatisering af Astrid Lindgren-klassikeren, som Zentropa er i gang med at indspille. Titelrollen skal ikke spilles af en teenagepige, men af den 52-årige danske skuespiller Claes Bang, som fortæller, at han er meget begejstret for rollen.

“Det er bare så spændende, når man tager en klassisk fiktionsfigur og gør den til det modsatte køn. For på en måde er det samme karakter, men alligevel også noget helt andet. Og så er der jo ligestilling oveni,” udtaler Bang til RokokoPosten.

Line Baun skal spille hr. Nilsson
På rollelisten i den nye Pippi-serie er også den amerikanske skuespiller Andy Serkis, der er castet som Pippis hest, Frank Hvam og Casper Christensen, der spiller henholdsvis Tommy og Annika, samt journalist og studievært Line Baun Danielsen, der får sin skuespillerdebut som hr. Nilsson.

Peter Aalbæk fortæller, at han også har overvejet at genindspille Ridley Scotts klassiker Thelma & Louise med mandlige hovedroller. Han droppede dog planen, da det gik op for ham, at en film om to mænd på flugt fra loven i forvejen var dækket af cirka 70 procent af alle roadmovies, der nogensinde er indspillet.