Foto: Finn Årup Nielsen, Wikipedia

Formanden for Radio- og tv-nævnet var ikke upåvirket, da hun godkendte den rapport, som fik Radio24syv lukket, afslører barnebarn. Grotesk misbrug af armslængdeprincippet, mener flere politikere.

Da Radio- og tv-nævnet i 2019 skulle finde vinderen af det såkaldte DAB-udbud (digital radioteknologi, der blev forældet i 2021, red.), erklærede de ansvarlige politikere, at nævnet var politisk uafhængigt og upåvirket.

Siden har en række afsløringer vist det modsatte, uden at Radio24syv dog har fået mulighed for at blive licenskanal igen. Nu tyder en udtalelse fra et barnebarn til formanden for Radio- og tv-nævnet på, at radioen kan have en fremtid.

“Hun havde mild forstoppelse, da de sad med den rapport. Det fortalte min mor mig for mange år siden, men det er først nu, jeg er stået frem,” siger Anna Heide-Nielsen, barnebarn til Caroline Heide-Jørgensen, og forklarer, at hun ville vente, indtil alle muligheder for at genstarte Radio24syv var udtømt.

“Jeg vil ikke sige noget dårligt om min bedstemor, men en så betydningsfuld oplysning kan jeg ikke sidde på.”

Grotesk misbrug af armslængde
Ifølge overlæge dr.med. Julius Bakrawi kan mild forstoppelse godt påvirke humøret.

“Hvis man en enkelt dag har svært ved at komme af med sin afføring, kan man godt blive irriteret og utilpas,” siger han og indrømmer, hårdt presset, at en sådan utilpashed kan føre til, at personen med forstoppelse ønsker, at et møde, der eksempelvis har med et radioudbud at gøre, slutter hurtigst muligt, så man kan komme hjem til sit eget toilet.

“Hvis det passer, er det et grotesk misbrug af armslængdeprincippet,” siger propaganda- og oversvømmelsesminister Merete Olsen (S) og bakkes op af Noah Goldfarb (P), der er ordfører for medier og anti-antisemitisme.

Caroline Heide-Jørgensen selv mener ikke, at hun havde forstoppelse dén dag, fortæller hun RokokoPosten.

“Men hvis jeg havde, var det udelukkende på indstilling fra Kulturministeriets embedsværk.”

Loud fik PewDiePie
Siden DAB-udbuddet blev afgjort, har forskellige kræfter, inklusive den almennyttige fond Kissers Troldehær og tidligere vært Torben Stenos oldebarn, Juliane Steno, kæmpet for at bringe Radio24syv tilbage.

De to tidligere programchefer, Mikael Bertelsen og Mads Brügger, meldte sig dog allerede i 2030 ud af kampen for at producere tv-magasinet Den 12. time i Japan og Kurdistan.

Omtrent samtidig lukkede Loud efter en årrække med lave lyttertal om dagen, men over 50 millioner lyttere om natten, hvor den svenske YouTuber PewDiePie var vært.