Foto: galinadvorak, Bigstock

Sundhedspersonale og vaccineproducenter vil gøre deres arbejde bedre, hvis det kan betale sig, lyder det fra tænketanken. Pia Olsen Dyhr er uenig og skyder skylden på manglende minimumsnormeringer.

Næsten 100.000 mennesker over hele verden er blevet smittet med coronavirus, og i går fandt sygdommen vej til Danmark, da en TV 2-ansat blev testet positiv for sygdommen.

Mads Lundby Hansen, der er cheføkonom i den borgerligt-liberale tænketank CEPOS, mener imidlertid, at man ved et simpelt politisk indgreb kan forhindre, at virusset kommer til Danmark.

“Fjern topskatten. Eller sænk den i det mindste. Så har vores læger, sygeplejersker og vaccineproducenter et større incitament til at arbejde mere, bedre og hurtigere,” siger han og vurderer, at 1000 kroner mere i løn per år som følge af topskattelettelser svarer til den gode følelse, man får i maven, når man har reddet 13,7 menneskeliv.

Børn i vuggestue giver stress
“Hvis man ganger det med antallet af sundhedsansatte, kommer vi op på et ret højt tal. Endnu højere, hvis vi helt fjerner topskatten, så man kan spare 10.000 kroner om året eller mere.”

Denne teori giver SF’s formand, Pia Olsen Dyhr, ikke meget for og skyder i stedet skylden for virusset på manglende minimumsnormeringer i daginstitutioner.

“Hvis man hele tiden stresser over, om ens barn har det godt i børnehaven eller vuggestuen, siger det sig selv, at man ikke har kræfter til at opfinde en vaccine. Og måske sjusker man også lidt med håndvasken, så smitten bliver spredt endnu mere,” siger hun.

Ellemann-Jensen: Elsker bacon
Statsminister Mette Frederiksen ønsker ikke at kommentere på mulige årsager til spredning af coronavirusset og henviser til de kinesiske myndigheder.

“Der er styr på tingene og fuld åbenhed derovre, så der er ikke behov for, at jeg oplyser yderligere. Eventuelle spørgsmål kan sendes til spam@socialdemokratiet.dk,” siger hun i en pressemeddelelse, der er blevet smidt ud som flyveblade over hele landet.

Heller ikke oppositionsleder Jakob Ellemann-Jensen (V) har et bud på, hvordan man kan forhindre coronavirus i at spredes.

“Det er dårligt at blive syg og endnu dårligere at dø. Både af virus og andre ting. Jeg elsker bacon!” afslutter han til RokokoPosten.