Foto: Mi Ti, Bigstock

BITTER, BACKSTABBING og KARAKTERMORD er nogle af ordene, der bliver trykt på partiets nye tøjkollektion, som kommer i kølvandet på uroen omkring politisk leder Josephine Fock.

Mange kender Alternativets karakteristiske sweatshirts, muleposer og T-shirts med statements om partiets kerneværdier: mod, empati, humor, gennemsigtighed, generøsitet og ydmyghed.

Nu er ordene blevet redesignet i en ny tøjkollektion, som bedre afspejler partiets nuværende og fremtidige værdier.

Det nye tøj blev i dag præsenteret på et pressemøde på Christiansborg, hvor Alternativets folketingsmedlemmer gik catwalk iført partiets neongrønne signaturfarve. Alt var dog ikke ved det gamle, for det velkendte Å var skiftet ud med store grønne langemænd, der pegede i mange forskellige retninger, men især på hinanden.

En ven du endnu ikke har bagtalt
Rasmus Nordqvist var på catwalken iført en sort T-shirt med “MISANTROPI” trykt hen over brystet, Torsten Gejl bar en sweatshirt med ordet “KARAKTERMORD”, Sikandar Siddique bar en kasket med ordet “SUR”, og tidligere politisk leder Uffe Elbæk fremviste en hættetrøje med sætningen “En fremmed er en ven, du endnu ikke har bagtalt i Information”.

Det er et udpluk af de varer, man fra i morgen kan købe i Alternativets webshop, hvilket skal “markere en frisk start for Alternativet”, som ny politisk leder Josephine Fock sagde til lanceringen.

Fra dickpics til knive
Alle medarbejdere i Alternativets folketingssekretariat er desuden blevet bedt om at sende fotos, hvor de på en humoristisk måde stikker en kniv i ryggen på en kollega. Dette skal samles i en collage med navnet “Backstabbing”, som også vil blive solgt i webshoppen.

RokokoPosten talte kort med Alternativets pressetalsmand, Rune Langhoff, der sagde: “Josephine er selvfølgelig med på idéen, så det kan blive et rent tilløbsstykke”.

Hele kollektionen er nytænkt, undtagen en øko-stoftaske med ordene “FUCK EACH OTHER NOT THE PLANET”.

“Den kan stadig bruges,” siger Torsten Gejl smilende.

Til stede ved lanceringen var politikere fra samtlige af Folketingets partier, der alle viste stor interesse for kollektionen. Særligt en række politikere fra Venstre, der dog ikke ville udtale sig til citat.