Foto: Antusenok, Bigstock

Man kan måske godt gøre lidt for at forbedre kvinders muligheder, siger borgerlig politiker i anledning af kampdagen. Kvoteliderlige tøffelhelt, lyder det fra andre borgerlige.

“Vi er kommet langt, men måske kunne vi stadig gøre lidt mere: MeToo-sager, forældede holdninger til voldtægt og dårlige forhold for sexarbejdere. Alt det skal der laves om på, og derfor er Kvindernes kampdag både vigtig og nødvendig.”

Sådan skrev en borgerlig politiker på Facebook for et par timer siden og blev straks kritiseret heftigt af andre på højrefløjen.

Overdrevne MeToo-sager
“Så det er kvinderne, det er synd for? Hvad med alle de hjemløse og selvmordstruede mænd? Hvorfor er der ikke en kampdag for dem? Men dem er du måske ligeglad med?” spurgte en partifælle og blev dernæst gjort opmærksom på, at der faktisk findes en kampdag for mænd, nemlig den 19. november, hvortil han svarede:

“Den har jeg aldrig hørt om. Nok fordi det offentlige matriarkat ikke gider at afsætte penge til det!”

En anden borgerlig politiker påpegede, at mange MeToo-sager var overdrevne, og at en anerkendelse af behovet for Kvindernes kampdag ville føre til kommunisme.

“Fint nok, at du er så liderlig efter kvoter, at du vil indføre dem overalt, men jeg siger nej tak! Du lyder som en rigtig tøffelhelt, der er blevet tvunget af konen derhjemme til at skrive den slags,” skrev han og tilføjede, at den eneste kvindesag, der var værd at tale om, var en protest mod islam.

Rigtige feminister hader islam
“Helt enig. Er man rigtig feminist, hader man islam,” svarede en tredje borgerlig, denne gang en nationalkonservativ kvindelig debattør, der var skuffet over, at religionen ikke var nævnt en eneste gang i det oprindelige opslag.

“Jeg troede, vi borgerlige havde en aftale om, at kvindekampen kun er værd at nævne, når muslimske mænd er synderne, ikke når hvide mænd gramser på tilfældige kvinder i bylivet,” skriver hun og begræder desuden, at sexarbejderne har en plads i opslaget.

“Men det er nok fordi, du selv besøger dem. Klamme stodder,” afslutter hun.