Foto: pxfuel.com

Corona-epidemien har forårsaget voldsomme ændringer i danskernes hverdag. En 32-årig mand fra Sønderborg er begyndt at vaske hænder efter toiletbesøg.

Den 32-årige programmør Joachim Frederiksen fra Espergærde er en af dem, som har oplevet, hvordan coronavirussens ankomst til Danmark radikalt har påvirket dagligdagen. Ikke alene er han begyndt at tage cyklen på arbejde i stedet for at bruge offentlig transport, han er også begyndt at vaske hænder, når han har været på toilettet.

Ændringen kom i forbindelse med et wc-besøg torsdag formiddag.

“Jeg sidder så og tænker på, at det i grunden er ret uhyggeligt med en virus, der spreder sig så hurtigt,” siger han og fortæller, at den erkendelse gav ham lyst til at gøre en forskel.

“Hvis man vil ændre noget, skal man starte med sig selv.”

Andre fordele ved håndvask
For Joachim Frederiksen var der ikke langt fra tanke til handling.

“Da jeg så har trukket bukserne op og spændt bæltet, slår det mig, at det ville være en oplagt anledning til at vaske mine hænder. Ifølge flere eksperter, som jeg har set på tv,  kan det effektivt minimere coronasmitte, og da der faktisk er en håndvask ude på toilettet, er det virkelig nemt at gå i gang med,” forklarer han.

Set i bakspejlet mener han også, der kan være andre fordele forbundet med at vaske sine hænder efter et besøg på toilettet.

“Det er naturligvis rigtig fint, at man får corona vasket af fingrene på den måde. Men egentlig kan det også være lidt ulækkert ikke at vaske hænder, fordi man kan have lidt tis eller afføring på fingrene,” siger han.

Træls med våde manchetter
Om Joachim Frederiksen vil fortsætte med at vaske hænder, når cornavirussen er væk, er han dog langt fra sikker på.

“Det er selvfølgelig meget rart med den rene fornemmelse og det varme vand på hænderne. Men, helt ærligt, er det lidt irriterende, hvor let ens manchetter bliver våde og klamme under håndvask, og så tager det alt for lang tid at få tørret hænderne ordentligt efterfølgende,” siger han og konkluderer:

“Så selvom det har været sjovt at prøve, er det nok mest en fase, der for mit vedkommende forsvinder sammen med coronaen.”