Foto: News Oresund, Wikipedia

Et tilbagevendende udbrud af klamydia i den danske mediebranche ser ud til at være blevet afværget med aflysningen af Folkemødet på Bornholm. Eksperter fra Statens Seruminstitut mener dog ikke, at smitte i mediebranchen kan holdes nede på sigt.

Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. En sjældent rammende talemåde, når det kommer til aflysningen af årets Folkemøde i Allinge på Bornholm.

For det viser sig, at den danske mediebranche har undgået en årligt tilbagevendende og særdeles omfattende klamydia-epidemi, der plejer at ramme fra juli til september.

Glad for at undgå træls snak med kæresten
“Selvfølgelig er jeg ked af ikke at være på Folkemødet. På den anden side er det simpelthen så rart, at jeg ikke behøver at have den der trælse samtale med min kæreste,” siger en kvindelig tv-journalist, der netop er blevet testet negativ for klamydia og foretrækker at være anonym.

Hun er ikke den eneste, som har fået den positive besked, som en negativ test er for mange. Det fortæller Kåre Mølbak, der er direktør for Statens Seruminstitut.

“Vi har ret gode tal for klamydiasmitte på Folkemødet, hvor man som regel kan spore smittekæderne til festerne hos Egmont og Rud Pedersen, hvorfra smitten arbejder sig gennem det meste af den danske mediebranche i månederne efter,” siger han og fortsætter:

“Derfor har vi i flere år testet målrettet for klamydia blandt ansatte i mediebranchen, da vi kan se, at de er særligt udsatte. I år har der kun været 312 positive tests fra 1. juli til 15. august, hvor der normalt plejer at være langt over 7000. Det er et ekstremt bemærkelsesværdigt fald, som vi entydigt kan henføre til aflysningen af Folkemødet.”

Mølbak: Alle skal igennem det
Kåre Mølbak advarer dog imod at tro, at kønssygdommen permanent kan undgås af folk i mediebranchen.

“Klamydia er et biologisk vilkår for seksuelt aktive mediefolk, og det er urealistisk at forestille sig en mediebranche uden. Klamydia er noget, som man bliver nødt til at indstille sig på, at man før eller senere skal igennem.”