Foto: R.E. Babor

Den snart 80-årige Margrethe har nået en alder, hvor hun efter eget udsagn er temmelig ligeglad med andres meninger og derfor buser ud med alt, hvad der lige falder hende ind.

“Jens Otto Krag var klart den mest sexede statsminister. Nok efterfulgt af Poul. Schlüter, altså. Og jeg har mødt dem begge, skal jeg sige dig. Lars Løkke var jeg derimod ikke så meget for. Hans kommunalreform var en kæmpe fiasko, men det må man nok heller ikke sige nu om dage,” siger Margrethe, inden hun sender RokokoPostens udsendte et sarkastisk smil og tilføjer:

“Ups!”

Islam og feminisme
I anledning af Margrethes 80-årsfødselsdag har RokokoPosten besøgt hende i en flot og rummelig ældre villa i Københavns Indre By, hvor hun bor alene, men får omfattende hjemmehjælp.

Vi vil gerne høre, hvad hun tænker om tidens emner, deriblandt corona, islam og feminisme. Især det sidste emne har Margrethes interesse.

“Da jeg var ung, sagde vi, at feministerne, det var dem, der ikke kunne få en mand! Som regel fordi de var ret grimme, næsten lesbiske at se på. Nu kommer jeg nok til at høre på en del brok. Heldigvis er jeg temmelig ligeglad med andres meninger, for når man har nået min alder, kan det være ligemeget. Jeg siger, hvad der passer mig,” lyder det fra den snart 80-årige, der også har gjort sig tanker om islam.

“Er det dem, der holder geder på altanen og lugter af hvidløg? Det er i hvert fald det, man ser i fjernsynet. Jeg har aldrig haft fidus til så meget andet end protestantismen, og jeg var glad for, at min mand konverterede, da vi blev gift. Han var fransk, og de er jo katolikker dernede, med røgelse og paver og det hele,” fortsætter hun, der havde en del skænderier med sin nu afdøde mand.

Gravsted for sig selv
“Han kunne ikke klare, at jeg tjente mere end ham, og at vores søn skulle overtage forretningen efter mig. Klagede over det hele tiden. Nå, i det mindste får jeg vores gravsted for mig selv.”

Netop døden er begyndt at fylde meget i Margrethes tanker, især på grund af coronaens indtog.

“Jeg ved ikke så meget om virusser, men mon ikke, det har noget med den der 5G-teknologi at gøre? Det har jeg i hvert fald set en video om på YouTube. Jeg har sagt til mine børnebørn, at de skal holde sig væk, de små savlende smittespredere. Mine smøger bliver også sprittet af,” siger hun og tilføjer, at hun har taget sine forholdsregler, hvis hun alligevel skulle få corona.

“Privat sygeforsikring, du. Der står en respirator på anden sal, og jeg har et par sygeplejersker og en læge på standby. Som om jeg stoler på det danske sundhedsvæsen!”