Foto: krechet, Bigstock

Folket er til halvandet kilo forarbejdede kyllingerester i rasp, siger Mogens Jensen, efter at kulturministeren er kommet i modvind for yndlings-CD’en Absolute Music 2.

“Jeg blev ærlig talt frustreret over at se, at folk gjorde så massivt grin med vores kulturminister, fordi hun var ærlig i et interview. Hvis der er noget, der er dejlig folkeligt, er det da en CD med et spil billard på coveret (Absolute Music 2, red.)! Jeg snobber heller ikke på mit politiske ressortområde og kan faktisk bedst lide kyllingenuggets fra Lidl.”

Så kontant er udmeldingen fra fødevareminister Mogens Jensen, da RokokoPosten møder ham i hans hjem kort før frokosttid. Der er fuld gang i køkkenet, da vi sætter os over et glas Koka Kola fra et discountsupermarked for at diskutere kulturminister Joy Mogensens udtalelse om, at hendes yndlings-CD er Absolute Music 2.

Alle kan lide nachos
Til spørgsmålet om, hvorvidt en kulturminister bør have mere forfinede præferencer, efterlyser Mogens Jensen ærlighed fra den talende del af befolkningen.

“Det er ligesom de mennesker, der bestiller østers på en restaurant, selvom de ikke kan lide dem. De gør det for at se smarte ud, men i virkeligheden kan ingen lide østers. Hvem kan lide en grå klat forkølelse pyntet med løg og citron? Alle kan derimod lide nachos! Og Rasmus Seebach.”

Musikkens svar på nuggets
Joy Mogensen blev kritiseret for sit musikvalg af flere kulturpersonligheder, fordi Absolute Music 2 er en samling populære numre, der kan forbindes med lavkultur. Ingen kom dog med forslag til, hvad der i højere grad ville klæde en udskældt kulturminister at lytte til, og ifølge fødevareministeren behøver danskerne heller ikke skamme sig, hvis de har et par lavkulturelle CD’er i handskerummet.

“Du så de kyllingenuggets, jeg havde i ovnen derude, ikke? Man får altså halvandet kilo forarbejdede kyllingerester, indhyllet i rasp og stegt i solsikkeolie, formedelst 39 kroner i Lidl. Uh, og hvis man så lige har en uåbnet dip fra McDonald’s – det er bare godt! Absolute Music 2 er musikkens svar på kyllingenuggets. Og på franske hotdogs og på allround-krydderi. Så kan kulturpersonlighederne stikke deres Carl Nielsen og deres tatar op, hvor solen ikke skinner – folket er til sprød skorpe og hitmusik!”