Foto: Chatham House, Flickr

Den tidligere statsminister har brugt tiden under nedlukningen på at skrive en bog med sjove anekdoter om Lars Løkke Rasmussens tøjindkøb, chokoladefontæne og besøg på karaoke-barer i nullerne.

I de seneste dage har Anders Fogh Rasmussen primært været i medierne, fordi han har søgt lønkompensation til sig selv og sine ansatte i firmaet Rasmussen Global.

Men nu kommer den tidligere Venstre-formand med en overraskende udmelding: Han har skrevet en bog om sit samarbejde med Lars Løkke Rasmussen i nullerne.

God tid under nedlukningen
“Jeg har simpelthen haft så god tid under nedlukningen, og et eller andet skal man jo lave. Så jeg tænkte, det kunne være sjovt at give læserne et indblik i Venstres ledelse i nullerne. Der er så mange sjove historier om Lars Løkke, som jeg tror, offentligheden gerne vil høre. I Venstre går vi jo ind for åbenhed og højt til loftet,” siger han til RokokoPosten.

“Jeg kommer ind på Lars’ privatøkonomiske prioriteringer samt hans glæde ved tøjindkøb, rejser og rigtig god mad med et godt glas vin til. Hvis man tror, at de velkendte historier om, hvordan Lars cyklede ind i ting på Strøget, når han havde fået en tår over tørsten, var spektakulære, så bare vent til denne bog. Der bliver noget at glæde sig til, når jeg redegør for, hvad Lars lavede med en kopimaskine, to flasker Kahlúa og en standerlampe på Venstres landsmøde i 2005,” siger Anders Fogh Rasmussen og fortæller, at læserne også kan se frem til en virkelig sjov anekdote om et bad i en chokoladefontæne under forhandlingerne om kommunalreformen i 2007.

“Der var vist også noget med en ‘karaoke’-bar i Taiwan,” tilføjer Fogh, mens han laver anførselstegn med fingrene.

Intet problem for partiet
Anders Fogh Rasmussen afviser, at den kommende bog kan blive et problem for Venstre.

“Det kan jeg absolut ikke forestille mig. Jeg tror tværtimod, at bogen bliver drøngod for partiet. Jeg har faktisk ringet til Ritt Bjerregaard for at få en mening fra en uden for Venstre, og hun syntes, det var alletiders, at jeg fortalte mine historier, så der er næppe nogen ko på isen,” siger den tidligere statsminister.