Foto: Henrik Petit, PostNord

Mandag formiddag oplevede Camilla fra Als et ekstremt sjældent fænomen, nemlig et postbud, der afleverede en fysisk pakke.

“Vi har været forbi med din forsendelse, men vi traf desværre ingen hjemme.”

Den besked kender de fleste danskere som PostNords standardnotifikation om, at ens pakke kan afhentes i Kvickly eller i en aflåst skuffe på banegården.

Men mandag formiddag oplevede Camilla Østergaard fra Als et sælsomt syn, da der pludselig stod en mand i stribet skjorte i hendes indkørsel med en papkasse i hånden.

“Jeg må indrømme, at jeg blev lidt paf og tænkte: Hvad vil han?”

Har været konstant hjemme i to måneder
Ifølge antropolog Rune Serritslev, der forsker i civilisationsmæssige kollaps, har Camilla Østergaard oplevet et ekstremt sjældent fænomen:

“Postbude i Danmark har generelt ikke afleveret pakker siden slutningen af 00’erne. Ingen ved rigtig hvorfor. Det er lidt ligesom med ålens vandring. Som samfund har vi mistet evnen til kollektivt at distribuere pakker over 20 gram.”

Rune Serritslev mener, at leveringen af pakken kan hænge sammen med, at Camilla Østergaard har opholdt sig mere eller mindre konstant i sit eget hjem, siden Mette Frederiksen lukkede Danmark ned den 11. marts.

Camilla Østergaard lider nemlig af nedsat nyrefunktion. En lidelse, der ikke besværer hende synderligt til daglig, men som betyder, at hun ifølge sundhedsmyndighederne er i en særlig risikogruppe, hvad angår coronasmitte.

PostNord: Det er en fejl
Ifølge PostNords svenske pressetalsmand Henrik Ishihara er der sket en fejl.

“Der må være sket en forbytning, hvor postbudet ved en fejl har afleveret pakken istedet for notifikationen om, at kunden ikke var hjemme. Vi vil se nærmere på det i næste uge. Mig bekendt har vi ikke haft lignende tilfælde før,” siger han.

Samme melding kommer fra PostNords danske presseafdeling, der heller ikke mindes et lignende problem. Hvordan man skal forholde sig, hvis en pakkeaflevering opstår her i landet, ønsker PostNord ikke at udtale sig om.